Home  |  Βουλή   |  Συνταγματική η πρόταση ΑΚΕΛ για το ασυμβίβαστο

Συνταγματική η πρόταση ΑΚΕΛ για το ασυμβίβαστο

Δήλωση Άριστου Δαμιανού, Επικεφαλής Γραφείου Νομικών Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Βουλευτή

anotato_1_0Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ότι ο νόμος της Βουλής για το Ασυμβίβαστο («Ο περί του Ασυμβίβαστου προς την Άσκηση Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Ορισμένων Επαγγελματικών και Άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016», είναι συνταγματικός.

Το ΑΚΕΛ, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας είχε προωθήσει τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, η οποία μεταξύ άλλων καταργούσε τις εξαιρέσεις που υπήρχαν στον προηγούμενο νόμο και ουσιαστικά τον ακύρωναν, αφού επέτρεπαν  σε πολιτειακούς αξιωματούχους να προσφέρουν υπηρεσίες που οδηγούσαν σε ασυμβίβαστο ή σύγκρουση συμφερόντων.

Δυστυχώς, το ασυμβίβαστο και η σύγκρουση συμφερόντων είναι αρνητικά φαινόμενα τα οποία –ιδιαίτερα- τα τελευταία χρόνια έχουν αγγίξει κορυφαίους θεσμούς και εξουσίες στη Δημοκρατία. Ευελπιστούμε ότι μετά και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τα δημόσια πρόσωπα θα επιδεικνύουν περισσότερη πολιτική και θεσμική ευθιξία, αν πρόκειται συλλογικά να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση της κοινωνίας, η οποία δικαιολογημένα ζητά εξυγίανση της δημόσιας ζωής.

11 Απριλίου 2017

PREV

"Σκάνδαλο τεραστίων διαστασεων-λεηλασία δημόσιου πλούτου. Ασήκωτες οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης"

NEXT

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με την Ε.ΚΥ.ΣΥ