Home  |  Βουλή   |  Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με την Ε.ΚΥ.ΣΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με την Ε.ΚΥ.ΣΥ

20170412_120908Στο πλαίσιο του διαχρονικού ενδιαφέροντος του ΑΚΕΛ για τα προβλήματα των συνταξιούχων, αντιπροσωπεία του κόμματος, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαΐδη, είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα και μέλη της Ε.ΚΥ.ΣΥ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, μέλη της Κ.Ε Εργασίας, Αντρέας Φακοντής και Σκεύη Κουκουμά.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια, μετά και από τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη, οι οποίες έχουν κουρέψει τα δικαιώματα και έχουν πλήξει το βιοτικό τους επίπεδο σε ποσοστό πέραν του 30%.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, η Ε.ΚΥ.ΣΥ έχει καταθέσει σχετικό υπόμνημα, το οποίο διαμορφώθηκε μετά και το πρόσφατο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της. Τα σημαντικότερα από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί αφορούν:

–       Στην βελτίωση των κριτηρίων παραχώρησης του πασχαλινού επιδόματος, με τρόπο που να διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό που λαμβάνουν.

–       Στην ανάκτηση του δικαιώματος των χαμηλοσυνταξιούχων, που για διάφορους λόγους δεν υπέβαλαν τον Νοέμβριο του 2014 αίτηση για συνέχιση παραχώρησης του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου, να το πράξουν. Παρόλο που σχετική πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, ως ΑΚΕΛ θα επαναφέρουμε τη συγκεκριμένη πρόταση προς άρση της αδικίας και άνισης μεταχείρισης χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων.

–       Στη βελτίωση των κριτηρίων αξιολόγησης και στην αύξηση των ποσών που εγκρίνονται για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας για ηλικιωμένα άτομα, άνω των 70 ετών.

–       Στην αλλαγή των κριτηρίων του Σχεδίου Χαμηλοσυνταξιούχων, με τρόπο που οι τόκοι καταθέσεων και η επιδότηση από τον ΚΟΑΠ μέχρι συγκεκριμένου ύψους, να μην λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς παραχώρησης επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου.

–       Στην επαναφορά της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το ΑΚΕΛ επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των συνταξιούχων μας, μέσα και έξω από την Βουλή, για μια καλύτερη ποιότητας ζωής.

12 Απριλίου 2017

PREV

Συνταγματική η πρόταση ΑΚΕΛ για το ασυμβίβαστο

NEXT

Οι ευάλωτες ομάδες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση