Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Συνεπής υποστηρικτής της Κύπρου η Ρωσική Ομοσπονδία

Συνεπής υποστηρικτής της Κύπρου η Ρωσική Ομοσπονδία

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Το ΑΚΕΛ, με βάση τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, εκτιμά θετικά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και ευχόμαστε όπως αυτή  σηματοδοτήσει την αναβάθμιση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.
Σταθερή υπήρξε άλλωστε η έκκληση μας προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου ότι η Ρωσική Ομοσπονδία μέσα από τις θέσεις αρχών που τηρεί, παραμένει όλα αυτά τα χρόνια συνεπής υποστηρικτής της Κύπρου σ’ ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα, που τηρεί. Η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί ταυτόχρονα σημαντικότατο οικονομικό εταίρο της χώρας μας, παρά το πλήγμα που επέφεραν σ’ αυτό τον τομέα οι αποφάσεις του Μαρτίου του 2013.
Εκφράζουμε επίσης, την ελπίδα όπως αυτή η επίσκεψη, σε συνάρτηση με την πρόσφατη δημόσια παραδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τον ξεγέλασαν για ακόμη μια φορά οι φίλοι και εταίροι του, να σηματοδοτήσει την εγκατάλειψη του μονοδιάστατου χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Η αντικατάσταση του δόγματος «η Κύπρος ανήκει στη δύση» από την αρχή ότι «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» και ότι δηλαδή είναι τα συμφέροντα του λαού μας που πρέπει να υπηρετεί η εξωτερική μας πολιτική, είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Καθοριστικής σημασίας είναι επίσης και η εγκατάλειψη της δογματικής θέσης των κυβερνώντων ότι πρέπει να πάψουμε να πατούμε σε διαφορετικές βάρκες και να διατηρούμε ισορροπίες στην εξωτερική μας πολιτική, η οποία τους οδήγησε να βάλουν όλα τα αυγά τους στο καλάθι των αμερικανο- νατοϊκών.
Αναμένοντας επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης και κατά πόσο αυτή θα οδηγήσει στην πράξη σε αποκατάσταση του πολυδιάστατου χαρακτήρα στην εξωτερική μας πολιτική, το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να κρίνει καλόπιστα αλλά αυστηρά τους κυβερνητικούς χειρισμούς και επιλογές.
26/2/2015
 

PREV

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ στις Βρυξέλλες

NEXT

Επαναφορά της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία της κύριας κατοικίας