Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επαναφορά της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία της κύριας κατοικίας

Επαναφορά της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία της κύριας κατοικίας

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Το ΑΚΕΛ, όπως έχει δεσμευτεί και στη βάση της εκτίμησης μας ότι καμιά ουσιαστική προστασία θα προβλέπεται στο πέμπτο νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα αναφορικά με τους μικρο- οφειλέτες που έχουν ως ενυπόθηκη αξία την κύρια κατοικία τους, επαναφέρει τις πρόνοιες του νόμου που ψήφισε η Βουλή και ανέφερε στο ανώτατο Δικαστήριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην πρόταση νόμου που καταθέσαμε, λήφθηκαν υπόψη και αντιμετωπίζονται οι πρόνοιες που το Ανώτατο έκρινε ως αντισυνταγματικές.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι τα κόμματα, ιδιαίτερα αυτά της αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που καταλήξει ως έχει το πλαίσιο αφερεγγυότητας χωρίς να προσφέρει ουσιαστική προστασία στους μικρο- οφειλέτες, θα συνεργαστούμε για να αποκαταστήσουμε το δίχτυ προστασίας για την κύρια κατοικία.
Σύντομα θα καταθέσουμε αντίστοιχη πρόταση νόμου και για τη μικρή επαγγελματική στέγη, ενώ θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για την προστασία και των εγγυητών, οι οποίοι με βάση τις μέχρι σήμερα πρόνοιες στα νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα, παραμένουν χωρίς ουσιαστική προστασία.
Aυτούσια η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, καθώς και η αιτιολογική έκθεση, η οποία επεξηγεί τη φιλοσοφία και τους στόχους της.
 
26/2/2015
 
 

PREV

Συνεπής υποστηρικτής της Κύπρου η Ρωσική Ομοσπονδία

NEXT

Το ΑΚΕΛ καταθέτει εκ νέου στη Βουλή την πρόταση του για αναστολή του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι τον Ιούνιο