Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Αποτελεσματικότερη προώθηση και επίτευξη της προστασίας και ένταξης των μεταναστών στην κυπριακή κοινωνία

Αποτελεσματικότερη προώθηση και επίτευξη της προστασίας και ένταξης των μεταναστών στην κυπριακή κοινωνία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

20141112_095341Το Γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και κατά του Ρατσισμού της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ είχε σήμερα, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, συνάντηση με την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Ελίζα Σαββίδου και τη λειτουργό της Αρχής Κατά των Διακρίσεων, κα Θέκλα Δημητριάδου. Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείτο από τη Μαρίνα Κούκου, Υπεύθυνη του Γραφείου και τις Βουλευτίνες Σκεύη Κουκουμά και Στέλλα Μισιαούλη, αντιπρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Εσωτερικών αντίστοιχα και μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενημερώθηκε από την Επίτροπο για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες στην Κύπρο, ενόψει και της ολοκλήρωσης των ετήσιων εκθέσεων της για το 2013.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αφού συνεχάρη την Επίτροπο για την πολύ καλή δουλειά που επιτελεί το Γραφείο της, εξέφρασε την ανησυχία της για την έλλειψη μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση, που να καλύπτει όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται της εισόδου, της παραμονής και της πρόσβασης τους σε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Πάντοτε με προσήλωση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ώστε οι μετανάστες να μην γίνονται θύματα άγριας εκμετάλλευσης. Επίσης, σημείωσε την απουσία θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου μέσα από τον οποίο θα επιτυγχάνετο καλύτερα η ανάδειξη,  προώθηση και επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων και παραβιάσεων σε βάρος των μεταναστών.

Τέλος, μέσα από μια δημιουργική συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Γραφείων με στόχο την.

 

12/11/2014

PREV

Συνάντηση Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σούλτζ

NEXT

Ομιλία Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στην Ημερίδα της ΕΕΑ/ΒΠΑ στις Βρυξέλλες με τίτλο «Οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ και τα Μνημόνια»