Home  |  Βουλή   |  Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με το Δ.Σ του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με το Δ.Σ του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη και με τη συμμετοχή των Βουλευτών – Μελών της Κ.Ε Παιδείας, Γιώργο Κ. Γεωργίου και Άντρο Καυκαλιά, είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για τις δράσεις που αναλαμβάνει και το ευρύ φάσμα εξειδικευμένων προγραμμάτων που προωθεί που στόχο έχουν την πρόληψη και την αποτροπή χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την αύξηση της προσβασιμότητας στη θεραπεία, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των θεραπευτικών προγραμμάτων, καθώς και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων που ολοκληρώνουν τα προγράμματα αυτά.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επαναβεβαίωσε τη διαχρονική στήριξη του ΑΚΕΛ στον ρόλο του Συμβουλίου ως του ανώτατου φορέα χάραξης εθνικής πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών και εξέφρασε την εκτίμηση της για το έργο που επιτελεί το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, σημειώνοντας ότι η σταθεροποίηση του ποσοστού ουσιοεξάρτησης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά αντίθετα στην περαιτέρω εντατικοποίηση των προσπαθειών για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μετά και τη συζήτηση με το Δ.Σ του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, το ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για:

  • Την όσο το δυνατόν ταχύτερη ψήφιση της νομοθεσίας που εκσυγχρονίζει το πλαίσιο λειτουργίας του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου.
  • Την άσκηση πιέσεων προς την εκτελεστική εξουσία για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά στην πώληση οινοπνευματωδών ποτών, το οποίο προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών για την πώληση σε ανηλίκους.
  • Τη συνέχιση της συζήτησης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών του τροποποιητικού νομοσχεδίου για τη θεραπεία κατηγορούμενων και καταδικασθέντων χρηστών ή ουσιοεξαρτημένων ατόμων, μετά και τις ελλείψεις που παρουσιάζει η υφιστάμενη νομοθεσία.
  • Την αύξηση του προϋπολογισμού του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στις δομές απεξάρτησης και επανένταξης.

21 Ιουνίου 2017

PREV

"Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει την εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την προστασία της γυναίκας"

NEXT

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά την Επιτροπή Νομικών για τους εγκλωβισμένους αγοραστές