Home  |  Βουλή   |  Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με την Υπουργό Μεταφορών για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με την Υπουργό Μεταφορών για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις εξελίξεις που αφορούν στην ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας. Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν, επίσης, η Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, η βουλευτής Λάρνακας, Ευανθία Σάββα και ο δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, Άθως Καζαντζής.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ζήτησε όπως κατά την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την συνομολόγηση της σύμβασης παραχώρησης περιληφθούν όλες οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες που να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους εργαζομένους. Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες προβλέψεις που να αποτρέπουν ενδεχόμενες καταχρηστικές αυξήσεις των χρεώσεων, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τις εμπορικές δραστηριότητες του Λιμανιού. Επίσης, τονίστηκε εκ μέρους του ΑΚΕΛ πως στην σύμβαση θα πρέπει να ιεραρχηθεί και να καταστεί προτεραιότητα η διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των κατοίκων που γειτνιάζουν με την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη.

Το ΑΚΕΛ, αναγνωρίζοντας ότι η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας τόσο για την επαρχία Λάρνακας, καθώς και για ολόκληρη την Κύπρο, ζήτησε να τηρείται ενήμερο σε σχέση με τις εξελίξεις και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

04/11/2019

PREV

Δηλώσεις Γιώργου Λουκαΐδη, μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2020

NEXT

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας