Home  |  Βουλή   |  Δηλώσεις Γιώργου Λουκαΐδη, μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2020

Δηλώσεις Γιώργου Λουκαΐδη, μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2020

Πέραν από τις κριτικές παρατηρήσεις και τα ερωτήματα που έχουμε θέσει στον Υπουργό Εξωτερικών σε σχέση με τον Προϋπολογισμό, έχουμε επαναλάβει για μια ακόμη χρονιά την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης του Υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου η χρηματοδότηση παραμένει πάρα πολύ χαμηλή σε σχέση με τον συνολικό Κρατικό Προϋπολογισμό.

Από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε μια σειρά από πολιτικά ερωτήματα που σχετίζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον ίδιο τον Υπουργό.

Δυστυχώς, σε πλείστα τόσα σημαντικά ερωτήματα ο Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε επιμελώς να δώσει απαντήσεις.

Δεν απάντησε στο ερώτημά μας κατά πόσο συμμερίζεται τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- παρουσίασε το ΑΚΕΛ ως εσωτερικό εχθρό, καλώντας το να εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους πέραν από αυτούς που προφανώς εννοούσε.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών απέφυγε επιμελώς να απαντήσει για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών και ποιες είναι οι δικές του ευθύνες, ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και των σοβαρών παρενεργειών που προκύπτουν σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και το γεγονός ότι η χώρα μας διασύρεται διεθνώς, μέσα από την κάκιστη διαχείριση που έγινε από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη.

Αντίστοιχα, ο Υπουργός απέφυγε να σχολιάσει τις κακές εκτιμήσεις που υπήρχαν από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης, ως προς τις δυνατότητες που η Κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι δεν είχε η Τουρκία για να προχωρήσει σε ερευνητικές γεωτρήσεις παράνομα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ούτε και ήταν σε θέση να απαντήσει σε συγκεκριμένες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης που δημιουργούσαν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ότι μέσα από τις στρατιωτικής φύσεως συνεργασίες με διάφορες χώρες θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τον Υπουργό Εξωτερικών, όπως και την Κυβέρνηση, για την αδυναμία να δώσει οποιεσδήποτε απαντήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα η σιωπή δεν ήταν χρυσός.

04/11/2019

PREV

Χάσμα ανάμεσα στις θέσεις του ΑΚΕΛ και στην φιλοσοφία της Κυβέρνησης για την προσφυγική πολιτική

NEXT

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ με την Υπουργό Μεταφορών για την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας