Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Στήριξη ΑΚΕΛ σε βιοτέχνες

Στήριξη ΑΚΕΛ σε βιοτέχνες

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στις βιοτεχνικές περιοχές Λευκωσίας και Αγλαντζιάς

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το μέλος του Π.Γ Νεοκλή Συλικιώτη επισκέφθηκε σήμερα τις βιοτεχνικές περιοχές της Λευκωσίας και της Αγλαντζιάς. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Στέλλα Μισιαούλη και Πάμπος Παπαγεωργίου, ο Γ.Γ. της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και την Αγλαντζιά.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης και να συζητήσει μαζί τους τρόπους για να βελτιωθούν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση.

Δυστυχώς μια σειρά από επιπλέον μέτρα που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως η απελευθέρωση των ωραρίων και ο άδικος τρόπος επιβολής του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, έχουν επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός μνημονίου.

Την ίδια ώρα ανάλογη ευαισθησία δεν υπήρξε και σε μέτρα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στήριγμα, όπως η προσπάθεια για μείωση των ενοικίων αλλά και οι προσπάθειες για ελάφρυνση από το κόστος δανεισμού. Αυτά τα μέτρα μαζί με τις προσπάθειες για αναδιάρθρωση των δανείων και την αποτροπή των μαζικών εκποιήσεων θα πρέπει να βρουν την στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε να αποτραπεί η κατάσταση ασφυξίας που έχει κατακλύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σήμερα.

Σε δηλώσεις του ο Νεοκλής Συλικιώτης υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία των βιοτεχνών παλεύει για να επιβιώσει. Μετά το κούρεμα των καταθέσεων και τη συρρίκνωση του τραπεζικού συστήματος δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην αγορά και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχουν μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς, αντί αυτού βλέπουμε μέτρα που επιτείνουν τη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως είναι η απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, το οποίο οδήγησε και οδηγεί στο κλείσιμο εκατοντάδες επιχειρήσεις επιτείνοντας τα προβλήματα. Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε τη στήριξή μας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες τώρα είναι που χρειάζονται κρατική αρωγή».

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης υπογράμμισε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μπουχτίσει από λόγια. Το κράτος πρέπει να πάρει την πολιτική απόφαση να προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων και όχι να παίρνει μέτρα τα οποία μεγεθύνουν το όλο πρόβλημα. Δεν μπορεί όλοι οι φορείς να λένε ότι τους τελευταίους 8 μήνες αυξήθηκε η ανεργία στο λιανικό εμπόριο κατά 12.000 άτομα και η Υπουργός Εργασίας να ισχυρίζεται ότι δημιουργήθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας. Αυτές οι αντιφάσεις δημιουργούν ουσιαστικά προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, θα επιτρέψουν να βασιλεύσει μια δεκάδα μεγαλοεπιχειρήσεων που θα αφανίσουν και θα εξουδετερώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

PREV

Να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση της Δρομλαξιάς

NEXT

Το ΑΚΕΛ αντιτίθεται στη συρρίκνωση και υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης