Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Σκανδαλώδης ο τρόπος που ο Γενικός Ελεγκτής χειρίστηκε το θέμα της εκμίσθωσης ιδιωτικών ελεγκτών για τα ΚΣ

Σκανδαλώδης ο τρόπος που ο Γενικός Ελεγκτής χειρίστηκε το θέμα της εκμίσθωσης ιδιωτικών ελεγκτών για τα ΚΣ

Δήλωση Σταύρου Γερολατσίτη

επικεφαλής Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕ. ΑΚΕΛ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, υιοθετώντας πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, έδωσε τη δυνατότητα στο Γενικό Ελεγκτή να εκμισθώσει ιδιώτες ελεγκτές για τον έλεγχο των Κοινοτικών Συμβουλίων, που για χρόνια το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή αμελούσε να κάνει. Αυτό στόχευε να αποβεί σε όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας γενικότερα και να αντιμετωπισθεί η συγκεκριμένη παράληψη- αδυναμία του Γενικού Ελεγκτή.

Με αποκλειστική ευθύνη του Γενικού Ελεγκτή, η σημαντική αυτή καινοτομία   μετατράπηκε σε φιάσκο αφού φορτώθηκε επιπρόσθετο οικονομικό βάρος στα οικονομικά των Κοινοτικών Συμβουλίων δυσχεραίνοντας  ακόμη περισσότερο τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά τους. Πιο συγκεκριμένα τα Κοινοτικά Συμβούλια αναγκάζονται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά στους  ιδιώτες ελεγκτές χωρίς ο Γενικός Ελεγκτής να θίγεται για «διασπάθιση» δημόσιου χρήματος. Συγκεκριμένα, 59 Κοινοτικά  Συμβούλια καλούνται να πληρώσουν 520,000 ευρώ. Κοινότητες όπως η Χούλου με 147 κάτοικους καλείται να καταβάλει €7616 προς τους ιδιώτες ελεγκτές, η Κούρδακα με 7 κατοίκους €7735,  η επίσης μικρή κοινότητα της Λεμόνας με 51 κατοίκους €9639.

Θεωρούμε σκανδαλώδη τον τρόπο που ο Γενικός Ελεγκτής χειρίστηκε το όλο θέμα. Σοβαρές ευθύνες φέρει και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αντιμετώπισε την όλη διαδικασία με απάθεια.

Καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή έστω και τώρα να ευαισθητοποιηθεί, να ακυρώσει τις προσφορές και να καθορίσει οροφή στις χρεώσεις, οι οποίες θα πρέπει να διατηρηθούν σε επίπεδα που τα Κοινοτικά Συμβούλια μπορούν  να αναλάβουν. Πρόσθετα απαιτούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, έστω και τώρα, να παρέμβει και να προστατεύσει τα Κοινοτικά Συμβούλια που οδηγούνται στην οικονομική χρεοκοπία, ένεκα και άλλων κυβερνητικών αποφάσεων.

21/7/2015

PREV

Πισωγύρισμα η επανεκλογή Κουτσοκούμνη

NEXT

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του ΑΚΕΛ