Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πισωγύρισμα η επανεκλογή Κουτσοκούμνη

Πισωγύρισμα η επανεκλογή Κουτσοκούμνη

Δήλωση Επικεφαλής Γραφείου Αθλητισμού Κ.Ε ΑΚΕΛ

Πάμπου Στυλιανού

Εκ μέρους του Αθλητικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ εκφράζουμε την μεγάλη μας απογοήτευση και δυσφορία για την επανεκλογή του κ. Κουτσοκούμνη στην προεδρία της ΚΟΠ για την επόμενη τετραετία. Με την επανεκλογή του, ο κ. Κουτσοκούμνης μετατρέπεται ουσιαστικά σε «ισόβιο» πρόεδρο της ΚΟΠ και του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2001.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε τοποθετηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για τον αρνητικό ρόλο και τις τεράστιες ευθύνες του κ. Κουτσοκούμνη για τα διαχρονικά προβλήματα του ποδοσφαίρου μας, με πρώτη την τεράστια αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ. Ευθύνες που ποτέ δεν τις ανέλαβε, αν και βρίσκεται ως επικεφαλής της διοργανώτριας ομοσπονδίας για 14 χρόνια, με τα πρωταθλήματα και το κυπριακό ποδόσφαιρο  να οδηγούνται στην απαξίωση στην οποία βρίσκονται.

Δικαιολογημένα ο καθένας αναρωτιέται τι διαφορετικό είναι που θα κάνει ο κ. Κουτσοκούμνης στην επόμενη τετραετία, με δεδομένο «το βίο και την πολιτεία του»  των προηγούμενων 14 χρόνων; Μια χρονική περίοδος που είχε την ευκαιρία αν ήθελε, να λειτουργήσει ως πραγματικός πρόεδρος, υπεράνω σωματειακών και άλλων σκοπιμοτήτων, καλλιεργώντας ο ίδιος και τα σώματα της ομοσπονδίας την ισότιμη μεταχείριση των σωματείων, απονέμοντας δικαιοσύνη εντός και εκτός γηπέδων. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε και δεν αναμένεται να γίνει αφού πλέον ο κ. Κουτσοκούμνης εκφράζει το παλιό και το ξεπερασμένο.  Εκφράζει, προφανώς, το καλά εδραιωμένο κατεστημένο.

Στην τελευταία παρέμβαση μας για τα πολλαπλά προβλήματα του ποδοσφαίρου, το κόμμα μας, δια του Γενικού Γραμματέα, απέστειλε και επιστολή τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στην πρόεδρο του ΚΟΑ ζητώντας την παρέμβαση τους για να ανακοπεί η διολίσθηση των πρωταθλημάτων και η καταστροφή του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την ανάληψη και των δικών τους ευθυνών.

 

21/07/2015

PREV

Aναμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Παπαδόπουλο τι είναι που προτείνει και κυρίως πως θα το πετύχουμε

NEXT

Σκανδαλώδης ο τρόπος που ο Γενικός Ελεγκτής χειρίστηκε το θέμα της εκμίσθωσης ιδιωτικών ελεγκτών για τα ΚΣ