Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Πρόκληση για τους πολίτες οι δηλώσεις Ν. Αναστασιάδη για την οικονομία

Πρόκληση για τους πολίτες οι δηλώσεις Ν. Αναστασιάδη για την οικονομία

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη ψεσινή του ομιλία στον CIPA επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η οικονομία γύρισε σελίδα και ότι βρίσκεται στο δρόμο της πλήρους αποκατάστασης. Πρόκειται για μια ακόμη δήλωση στο πλαίσιο της παλαιότερης θέσης του κ. Αναστασιάδη ότι στην Κύπρο βιώνουμε ένα νέο οικονομικό θαύμα.

Είναι βέβαια αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένοι, ελάχιστοι στον αριθμό, που αισθάνονται ότι όντως τα πράγματα στην οικονομία εξελίσσονται θαυμάσια και περίφημα. Πρόκειται για εκείνους τους πολύ λίγους, που είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά €500 τόσα εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Για όλους όμως, τους υπόλοιπους πολίτες, τους εργαζόμενους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους άνεργους, τη μεσαία τάξη και τις μικρές επιχειρήσεις, αποτελεί πρόκληση ο Πρόεδρος να θεωρεί ότι όλα εξελίσσονται θαυμάσια και περίφημα.

Συνιστά πρόκληση για τις 80.000 άνεργους και για τους πέραν των 200.000 που βρίσκονται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Συνιστά πρόκληση για τους φτωχούς, υπαμειβόμενους εργαζόμενους που ζουν με την ανασφάλεια της απόλυσης αλλά και για τις χιλιάδες συμπατριωτών μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Συνιστά πρόκληση για τους συμπολίτες μας που συνεχίζουν να σιτίζονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία για να πάρουν τα ελάχιστα τη διαβίωση τους.

Αποτελεί πρόκληση για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που είδαν τα επιδόματα τους να κουρεύονται και βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Είναι όμως πρόκληση και για τη μεσαία τάξη που φτωχοποιείται αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δέχονται τεράστια πίεση με αποτέλεσμα να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι ούτε οι αριθμοί ευημερούν στη χώρα μας αλλά πολύ περισσότερο ούτε οι άνθρωποι. Για να αλλάξει η κατάσταση στην οικονομία απαιτείται στροφή στην ανάπτυξη και τερματισμός των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας, απορρύθμισης και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου.

10/02/2015

PREV

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην πολιτικοκαλλιτεχνική εκδήλωση της ΕΔΟΝ για τα 70χρονα ΑΟΝ-ΕΔΟΝ

NEXT

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχίζει την υπονομευτική του στάση