Home  |  Ενημέρωση   |  Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην πολιτικοκαλλιτεχνική εκδήλωση της ΕΔΟΝ για τα 70χρονα ΑΟΝ-ΕΔΟΝ

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στην πολιτικοκαλλιτεχνική εκδήλωση της ΕΔΟΝ για τα 70χρονα ΑΟΝ-ΕΔΟΝ

Απόψε τιμούμε όλοι μαζί τις εφτά δεκαετίες της παρουσίας, της ιστορίας και της δράσης της μεγαλύτερης, μαζικότερης και μαχητικότερης οργάνωσης νεολαίας του τόπου∙ της ΕΔΟΝ.

Απόψε όλοι νιώθουμε τιμή και περηφάνια. Τιμή γιατί όλοι περάσαμε από αυτήν. Περηφάνια γιατί βλέπουμε τις γραμμές της ΕΔΟΝ να πυκνώνουν, χρόνο με το χρόνο, με νέους και νέες που δε βολεύονται με τίποτε λιγότερο, παρά μόνο με τον κόσμο που τους αξίζει! Νιώθουμε περήφανοι γιατί η νεολαία της Αριστεράς της Κύπρου φροντίζει γι΄αυτό καθημερινά. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, όπου ζει και αναπνέει η νεολαία εκεί ξεχωρίζουν κάθε μέρα με το ήθος και τη δουλειά τους οι ΕΔΟΝίτες. Απέναντι στην αδράνεια προτάσσουν τον αγώνα. Απέναντι στα συνθήματα προτάσσουν την πράξη. Απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία προτάσσουν πανανθρώπινα ιδανικά. Απέναντι στο φανατισμό προτάσσουν την πολιτική απάντηση και πράξη.

Είμαστε δύο φορές περήφανοι γιατί η ΕΔΟΝ απέδειξε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πως δε λυγίζει, δεν υποχωρεί και δεν υποστέλλει τη σημαία. Ως Λαϊκό Κίνημα δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια χυδαία, ανηλεή και εξοντωτική επίθεση. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλησαν πρώτα και κύρια να μας εξοντώσουν ιδεολογικά και ηθικά. Ανακατεύοντας το ψέμα με την αλήθεια. Χτυπώντας διαχρονικές θέσεις της Αριστεράς. Ποιος αλήθεια δε μπορεί να θυμηθεί πόσο πόλεμο δέχθηκαν οι προτάσεις Χριστόφια στο Κυπριακό; Πόλεμο ιδεολογικό στον οποίο στρατεύθηκαν όλοι, σε μια προσπάθεια να στήσουν στον τοίχο την Αριστερά. Ποιος αλήθεια δε μπορεί σήμερα να παραδεχθεί πως εκείνες οι προτάσεις ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Σήμερα που πληρώνει ακριβά το κόστος η υπόθεση της Κύπρου, όχι απλώς η Αριστερά, ποιος μπορεί να αρνηθεί πως τότε εξαπέλυσαν εκείνο τον πόλεμο μόνο και μόνο για να σαρώσουν τα πάντα στο δρόμο τους για την εξουσία;  Ποιος δε μπορεί να θυμηθεί πόσο μεγάλη ήταν η επίθεση στην Κυβέρνηση Χριστόφια για την κοινωνική πολιτική ή για την πολιτική της στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου; Ποιος δε μπορεί να θυμηθεί τη θύελλα που ξεσήκωναν κάθε φορά που με διάταγμα η τέως Υπουργός Εργασίας κρατούσε τον κατώτατο μισθό σε αξιοπρεπές σημείο; Ποιος δε μπορεί να θυμηθεί την κριτική για τα «τσιεκκούθκια» όπως αποκαλούσαν τις κοινωνικές παροχές σε ηλικιωμένους, άπορους, ανάπηρους και συνταξιούχους;  Σήμερα που όλοι όσοι έχουν ανάγκη κρέμονται από το φιάσκο του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» ποιος μπορεί να μιλήσει για κοινωνική ευαισθησία από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού;

Το Λαϊκό Κίνημα δεν τους έκανε τη χάρη να γονατίσει τότε, δε θα τους την κάνει ούτε και σήμερα. Ξέροντας πως στο πλευρό μας έχουμε την ΕΔΟΝ νιώθουμε δύο φορές δυνατοί και δύο φορές αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε. Θα παλέψουμε μαζί με το λαό μας και θα κερδίσουμε το μέλλον. Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επανένωση και την ειρήνη του τόπου μας∙ την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας.

Δύο χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επιτέθηκε με σκληρότητα και στη νεολαία. Είμαστε περήφανοι που η ΕΔΟΝ τιμά τα 70 της χρόνια με ισχυρή αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές που επιχειρούν να επιβάλουν στη νεολαία. Είτε αυτές αφορούν τη φοιτητική χορηγία, είτε τη Μνημονιακή επίθεση στις υποδομές και στην ποιότητα της παιδείας.

Η καθημερινή δουλειά της ΕΔΟΝ κάνει πράξη τα λόγια του Μπρεχτ, που μας θυμίζουν πως  «για να κρατηθούν στην κορυφή οι λίγοι, πρέπει από κάτω να βαστάνε γερά οι πολλοί». Τα 70 χρόνια που πέρασαν γεμάτα από τις κατακτήσεις της ΑΟΝ- ΕΔΟΝ και τα χρόνια που θα έρθουν γεμάτα από νικηφόρους αγώνες θα δικαιώσουν και την προσταγή του ποιητή: «τίποτα δεν μετρά κι ας μοιάζει καλό όπως πάντα, παρά εκείνο που πραγματικά βοηθά. Και τίποτα δεν αξίζει για τίμιο, παρά εκείνο, που τελεσίδικα τον κόσμο αλλάζει. Γνοιαστείτε, αφήνοντας τον κόσμο, όχι μόνο να έχετε υπάρξει καλοί, αλλά ν’ αφήσετε έναν κόσμο καλύτερο!».

PREV

Δεν αποδεχόμαστε τη συνεχιζόμενη υπονόμευση της προσπάθειας του ελληνικού λαού

NEXT

Πρόκληση για τους πολίτες οι δηλώσεις Ν. Αναστασιάδη για την οικονομία