Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη δημιουργία καλοκαιρινού σχολείου

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη δημιουργία καλοκαιρινού σχολείου

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Το ΑΚΕΛ καλωσορίζει και χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στη δημιουργία καλοκαιρινών σχολείων για παιδιά δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό κοινωνικό μέτρο το οποίο θα εξυπηρετήσει πολλαπλές ανάγκες. Πρώτα και κύρια θα εξυπηρετήσει τα παιδιά αναξιοπαθούντων οικογενειών που έχουν πληγεί από την τραπεζική κρίση και τη μνημονιακή πολιτική, προσφέροντας τους φύλαξη, σίτιση, αλλά και υγιή απασχόληση και εκπαίδευση.

Αναμένεται όμως, να εξυπηρετήσει επίσης οικογένειες που δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τη φύλαξη και απασχόληση των παιδιών τους.

Πρόσθετα, έστω και για μικρή χρονική περίοδο, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για αδιόριστους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην ανεργία.

Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία καλοκαιρινών σχολείων με το συγκεκριμένο περιεχόμενο υπήρξε εισήγηση του ΑΚΕΛ, η οποία κατατέθηκε ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας  στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας πριν ένα χρόνο. Αυτή μας η επισήμανση δεν πρέπει να εκληφθεί ως απόπειρα μείωσης της σημασίας και της αξίας της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίηση του καλοκαιρινού σχολείου, αλλά το αντίθετο Ευχόμαστε δε ότι η αντίστοιχη πρακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, σ’ όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

* Επισυνάπτεται η εισήγηση του ΑΚΕΛ για το καλοκαιρινό σχολείο όπως τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

11/02/2015

PREV

Πλήγμα η απόφαση της κυβέρνησης για ΟΓΑ

NEXT

Το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας