Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή

Η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή

Γραπτή δήλωση Στέφανου Στεφάνου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις

Στη χθεσινή δήλωσή μας σχετικά με τον πλεονασμό που προκύπτει από τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να σχολιάσει το γεγονός ότι πλέον είναι αχρείαστες οι ιδιωτικοποιήσεις για χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους.

Δεν θέλει επίσης η κυβέρνηση οι πολίτες να θυμηθούν τη σαφή προεκλογική δέσμευση του Προέδρου ότι «Θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να εξεύρει άλλες πηγές χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους ….ώστε να αποτρέψει την ενεργοποίηση της πρόνοιας για ιδιωτικοποιήσεις» (επιστολή Προέδρου στους εργαζόμενους των Ημικρατικών Οργανισμών).

Οι ανάγκες των τραπεζών χρηματοδοτήθηκαν τελικά όχι από την Τρόικα αλλά από τις καταθέσεις των πολιτών, οι χρηματοδοτικές ανάγκες αποδεικνύονται λιγότερες κι όμως οι κυβερνώντες επιμένουν στις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι οι κυβερνώντες θα αλλάξουν την απόφασή τους για τις ιδιωτικοποιήσεις. Προεκλογικά έλεγαν ψέματα για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, μετεκλογικά εμφάνισαν την πραγματική τους θέση που είναι φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις επειδή αυτές ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, πλήττουν ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας και κουτσουρεύουν κατακτήσεις των εργαζομένων.

03/05/2015

PREV

Παράθυρο ευκαιρίας για λύση η ανάδειξη του Ακιντζί

NEXT

Κάποιοι λειτουργούν ως αφέντες και πάτρωνες