Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών

Στις 7 Μαρτίου 2018 είχαμε συζητήσει αυτεπάγγελτα το θέμα της πυρκαιάς στο κτίριο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Είχε αποφασιστεί ότι μέσα σε 15 μέρες θα παίρναμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαμε υποβάλει σε αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς και ότι μόλις τις λαμβάναμε η Επιτροπή θα επανερχόταν για να συζητήσει το όλο θέμα.

Πρέπει να πω με απαρέσκεια, ότι εδώ και δεκαπέντε μέρες και ενώ έχει αποσταλεί το αποστενογραφημένο  πρακτικό της Επιτροπής Νομικών στο οποίο καταγράφονται τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα είκοσι πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, δεν έχουμε λάβει καμιά απολύτως απάντηση. Το θεωρώ προσβλητικό για το θεσμό της Βουλής, αναμένουμε και απαιτούμε το συντομότερο να υπάρξουν γραπτές απαντήσεις όπως είχε συμφωνηθεί. Ενημερώνω ότι  το θέμα θα βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών την ερχόμενη Τετάρτη διότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε να πέσει στα μαλακά. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα με προεκτάσεις σε ότι αφορά στην ποιότητα της δικαιοσύνης, σε ότι αφορά στα θέματα ασφάλειας και για αυτό οφείλουμε να ασκήσουμε τον δέοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Εγκλωβισμένοι αγοραστές

Όπως είχαμε υποσχεθεί ως Επιτροπή Νομικών δώσαμε επτά μέρες στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες για να μελετήσουν τα δύο προσχέδια που ετοιμάστηκαν από την Γραμματεία της Επιτροπής Νομικών αναφορικά με αυτό το ζήτημα. Σήμερα ενημερωθήκαμε από συναδέλφους άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων ότι έχουν παρατηρήσεις και σχόλια για εμπλουτισμό των κειμένων. Έχουμε και εμείς ανάλογα σχόλια γι αυτό θα συζητήσουμε αύριο σε έκτακτη συνεδρία και αυτό το ζήτημα και εκτιμώ ότι θα πάρει την πορεία του ούτως ώστε τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί και αυτή η συζήτηση για ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα.

21/03/2017

PREV

Για την απόφαση της ΔΕΦΑ για εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου

NEXT

Πέντε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ρίχνονται στον εργασιακό Καιάδα