Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Υπουργοί ΔΗΚΟ

Proedriko

Το ΑΚΕΛ σεβάστηκε πλήρως το ΔΗΚΟ και τις εσωκομματικές του διαδικασίες, αποφεύγοντας όχι μόνο την όποια παρέμβαση, αλλά ακόμη και τον όποιο δημόσιο σχολιασμό.

Δεν παρεμβήκαμε επίσης σε κανένα στάδιο σε ότι αφορά τις σχέσεις κυβέρνησης- ΔΗΚΟ. Ούτε και τώρα θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα, να σχολιάσουμε έστω, την ενέργεια των Υπουργών που προέρχονται από το ΔΗΚΟ να πάρουν τις όποιες αποφάσεις αναφορικά με την σχέση τους με το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Έχουμε όμως καθήκον και υποχρέωση, όπως και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, να εκφράσουμε άποψη για τις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως θεσμός δεν νομιμοποιείται πολιτικά και δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων.

Μια τέτοια πιθανή παρέμβαση, θα συνιστά απαράδεχτη και αντιδεοντολογική ενέργεια από πλευράς του κ. Αναστασιάδη η οποία δεν θα συνάδει με την πολιτική ηθική που πρέπει να διακρίνει το πολιτικό σύστημα του τόπου.

11/03/2014

PREV

Να εξηγήσουν στους πολίτες κατά πόσο ευσταθούν τα περί συναλλαγής

NEXT

Η πατρίδα μας τίθεται βορά στις ορέξεις των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων