Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η πατρίδα μας τίθεται βορά στις ορέξεις των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων

Η πατρίδα μας τίθεται βορά στις ορέξεις των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων

 

nato

Γραπτή δήλωση Επικεφαλής Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων Κώστα Χριστοδουλίδη

Το ΑΚΕΛ, θεωρεί εντελώς λανθασμένη την τροπολογία ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με την οποία καλωσορίζεται η πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενταχθεί στο Πρόγραμμα του ΝΑΤΟ «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».

Σημειώνουμε δύο στοιχεία: Για πρώτη φορά τα εν λόγω κόμματα αναγνωρίζουν επίσημα ότι πρόκειται για Νατοϊκό πρόγραμμα. Για τόσο καιρό παραπλανούσαν τον λαό ότι πρόκειται για πυλώνα της ΕΕ και των υποχρεώσεων μας.

Δεύτερο με αυτή τους τη θέση μακροπρόθεσμα όχι μόνο δεν πιέζεται η Τουρκία όπως διατείνονται, αλλά τίθεται η πατρίδα μας βορά στις ορέξεις των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων και σχεδιασμών. Συμφερόντων που χρησιμοποιούν την Τουρκία ωςτον μεγάλο παίκτη των ιμπεριαλιστικών τους στοχεύσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις αντί να ερίζουν για το ΝΑΤΟ, να αγωνιστούμε για τη διόρθωση των αρνητικών της έκθεσης που ψηφίζεται την Τετάρτη από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

11/03/2014

PREV

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κομμάτων

NEXT

Απόκρυψη πραγματικού κόστους ωφελημάτων των δύο εκτελεστικών που διόρισε η κυβερνηση στην ΚΤΚ