Home  |  Βουλή   |  Οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων διαμορφώνουν μια εικόνα γκρίζα για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού

Οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων διαμορφώνουν μια εικόνα γκρίζα για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά από την σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας, με θέμα: «Η πορεία του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού και οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο»

Ο εμπορικός τομέας του Συνεργατισμού, είναι κομμάτι του Συνεργατισμού, είναι περιουσιακό στοιχείο, πλούτος που ανήκει στην κοινωνία και έχει στηρίξει διαχρονικά τον τόπο, την οικονομία και τον αγροτικό τομέα.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επέλθουν αλλαγές στην φυσιογνωμία αυτών των οργανισμών και στην ισορροπία σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί προς όφελος των παραγωγών, του αγροτικού τομέα και της κοινωνίας ευρύτερα.

Οι μεθοδεύσεις, οι αδιαφανείς διαδικασίες και οι αόριστες προθέσεις των κυβερνώντων, διαμορφώνουν μια εικόνα γκρίζα για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει και να συμβιβαστεί, και να αποδεχτεί την ίδια ώρα, πως ο εμπορικός τομέας του Συνεργατισμού δεν πωλείται σε τρίτους, δεν πωλείται σε ιδιωτικά συμφέροντα ξένα ως προς τον χαρακτήρα, την αποστολή και τον σκοπό που πρέπει να υπηρετεί.

Ελπίζουμε και  θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το έγκλημα εις βάρος της κυπριακής κοινωνίας να μην ολοκληρωθεί και να αποτραπεί το ξεπούλημα του εμπορικού τομέα και της ακίνητης ιδιοκτησίας του Συνεργατισμού.

27/11/2018

PREV

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για τον Προϋπολογισμό του Ταμείου Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών

NEXT

Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων για καθορισμό νέας περιόδου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών