Home  |  Βουλή   |  Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων για καθορισμό νέας περιόδου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών

Πρόταση Νόμου ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων για καθορισμό νέας περιόδου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών

Δήλωση Αντρέα Φακοντή, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας

Συζητήθηκε σήμερα η πρόταση νόμου των Κ.Ο. του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων η οποία αποσκοπεί στον καθορισμό νέας περιόδου εντός της οποίας οφειλέτες ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση των εν λόγω οφειλών τους.

Τα θετικά αποτελέσματα της υφιστάμενης νομοθεσίας, αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί είναι οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών που το 2016 για διάφορους λόγους δεν υπέβαλαν αίτηση για ένταξη τους στην ως άνω ρύθμιση πήραμε την πρωτοβουλία κατάθεσης της πρότασης νόμου που έχουμε σήμερα ενώπιον μας.

Η νέα προτεινόμενη ρύθμιση θα διευκολύνει την αποπληρωμή των οφειλών κοινωνικών εισφορών φυσικών ή νομικών προσώπων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2017 και θα ανακουφίσει τους οφειλέτες που δεν είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν το 2016 στη ρύθμιση, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην προσπάθεια των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εισπράξουν τις αυξημένες εκκρεμούσες οφειλές στο ΤΚΑ.

Το Υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας ότι θα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στις αρχές του 2019.

Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας γι΄ αυτό καλούμε τους αρμοδίους όπως ενεργήσουν με ταχείς διαδικασίες ώστε το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί και να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο δυνατό.

27.11.2018

PREV

Οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων διαμορφώνουν μια εικόνα γκρίζα για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού

NEXT

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου μετά την Επιτροπή Οικονομικών