Home  |  Βουλή   |  Οι κυβερνώντες οδηγούν την Επιτροπή Σιτηρών σε κλείσιμο και τον τομέα των σιτηρών στα ιδιωτικά καρτέλ

Οι κυβερνώντες οδηγούν την Επιτροπή Σιτηρών σε κλείσιμο και τον τομέα των σιτηρών στα ιδιωτικά καρτέλ

Γραπτή Δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με θέμα τον προϋπολογισμό της Επιτροπής Σιτηρών

Οι κυβερνώντες με ανεξάντλητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, έστω και αθέμιτο, για να πετύχουν τον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών και η παράδοση του τομέα των σιτηρών στα ιδιωτικά καρτέλ.

Η Επιτροπή Σιτηρών θα μπορούσε να έχει άλλη πορεία, θα μπορούσε να παρουσιαζόταν με διαφορετικά δεδομένα, με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Θα μπορούσε, αν οι κυβερνώντες, δεν μεθόδευαν τα πράγματα με αυτό τον καραμπινάτο τρόπο  που οδήγησε την Επιτροπή σε δεινή θέση. Θα μπορούσε, αν δεν αποτελούσε για αυτούς, πρώτιστο στόχο και σκοπό να δώσουν χώρο και να κάνουν πλάτες στους ιδιώτες. Θα μπορούσε, αν οι κυβερνώντες, ξέφευγαν έστω για λίγο από το δόγμα και τις αγκυλώσεις τους περί ιδιωτικοποίησης των πάντων. Θα μπορούσε, αν οι κυβερνώντες, δεν παραγνώριζαν τις μελέτες και τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για αναδιοργάνωση της Επιτροπής και αναστροφή της ζημιογόνας πορείας. Θα μπορούσε, αν η κυβέρνηση, δεν επέλεγε να ροκανίζει τον χρόνο και το αποθεματικό της Επιτροπής.

Παρόλα αυτά, η Επιτροπή Σιτηρών, έστω και την υστάτη μπορεί να διασωθεί και να διαδραματίσει ρόλο υπέρ των συμφερόντων του τόπου, της οικονομίας, των γεωργοκτηνοτρόφων, της κοινωνίας.

Αρκεί η κυβέρνηση να ιεραρχήσει ως πιο σημαντικό το δημόσιο συμφέρον από το συμφέρον των ιδιωτικών καρτέλ και να αναθεωρήσει τις πολιτικές τις αποφάσεις.

13/1/2020

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών

NEXT

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Τουρισμού