Home  |  Βουλή   |  “Οι κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τα παιχνίδια με τη Δημόσια Υγεία”

“Οι κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τα παιχνίδια με τη Δημόσια Υγεία”

 Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου, για τις τροποποιήσεις που ζητά η Κυβέρνηση στον περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Νόμο

Σήμερα η Κυβέρνηση κατέθεσε τροποποιητικό νομοσχέδιο σε ότι αφορά τα πρόσωπα που συνθέτουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.  Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται η ανεπάρκεια και η ανικανότητα των κυβερνώντων.

Οι αλλαγές γίνονται για να νομιμοποιηθεί το παρόν Συμβούλιο το οποίο δεν πληροί τα κριτήρια που οι ίδιοι έθεσαν. Θα πρέπει να τονιστεί ότι θυσίασαν την ουσία  της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οργανισμού για προεκλογικές σκοπιμότητες, ακύρωσαν όλες τις εξαγγελίες τους για τον διαφανή διορισμό των πιο ικανών, με γνώση και την απαραίτητη εμπειρία στη διαχείριση των Νοσηλευτηρίων, δεν υλοποίησαν τον Νόμο που οι ίδιοι κατάθεσαν και τώρα θέλουν να τον αλλάξουν, για να χωρέσουν οι εκλεκτοί τους. 

Ο Νόμος έχει ψηφιστεί εδώ και 9 μήνες. Η κυβέρνηση καλείται πλέον να λογοδοτήσει για τον διορισμό Δ.Σ. η σύνθεση του οποίου είναι σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου αλλά και για το τι έπραξε ο Οργανισμός αυτός, από την μέρα που ψηφίστηκε ο νόμος. Εννιά μήνες χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στα κρατικά νοσηλευτήρια από το Υπουργείο Υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να μας ενημερώσει για συγκεκριμένα βήματα που έχουν ληφθεί για τον εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων και να μας καταθέσουν άμεσα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Αυτονόμησης. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό ζητήθηκε κατ’ επανάληψη από τον τέως Υπουργό Υγείας, αμέσως με την ψήφιση του Νόμου και δυστυχώς, τίποτα. 

Τίθενται μια σειρά ερωτημάτων: 

1.    Είναι νόμιμο το παρών ΔΣ βάση της ψηφισμένης νομοθεσίας;

2.    Δεδομένου ότι δεν επιδεχόταν αλλαγή η συγκεκριμένη σύνθεση του Δ.Σ., προς τι αυτή η τροποποίηση; Πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη η εισήγηση των επηρεαζομένων επαγγελματιών για συμμετοχή τους στο εν λόγω σώμα αφού γνωρίζουν τις πραγματικότητες των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και της κυπριακής πραγματικότητας.

Επιτέλους ας εγκαταλείψουν οι κυβερνώντες τα παιγνίδια με τη Δημόσια Υγεία και ας δουλέψουν για να αποκτήσουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια ικανότητα και επάρκεια, ώστε να καταστεί εφικτή και ομαλή η προώθηση του ΓΕΣΥ.

08 Μαρτίου 2018

PREV

Γονείς που συμβιώνουν χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης, αποκλείονται από επίδομα πατρότητας

NEXT

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για την Αρχή Λιμένων Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού