Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Να κοπεί και να καυτηριαστεί το κεφάλι της διαπλοκής και της χειραγώγησης στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Να κοπεί και να καυτηριαστεί το κεφάλι της διαπλοκής και της χειραγώγησης στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ,
σε σχέση με τις νέες αποκαλύψεις για την «παράγκα» του ποδοσφαίρου

Οι νέες αποκαλύψεις του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα και της εφημερίδας Goalnews φαίνεται να επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι οι ευθύνες για τις παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις στο χώρο της διαιτησίας φτάνουν ψηλά. Αυτό το τεράστιας σημασίας θέμα πρέπει να πάει μέχρι το τέλος και να αποδοθούν ευθύνες είτε αυτές αφορούν στην ηγεσία της ΚΟΠ, είτε σε πολιτικά πρόσωπα, είτε άλλους παράγοντες.

Το πρόβλημα δεν είναι η αλλοίωση αποτελεσμάτων σε μικρότερες κατηγορίες αλλά ο έλεγχος ολόκληρου του οικοδομήματος του ποδοσφαίρου από συγκεκριμένους κύκλους. Εκφράζουμε λύπη και αποτροπιασμό για το γεγονός ότι από τα όσα ακούμε καθημερινά μέσα από τις αποκαλύψεις, τα κίνητρα φαίνεται να είναι και πολιτικο- ιδεολογικά, διασυνδεδεμένα φυσικά με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που υφίστανται στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το γεγονός ότι η ηγεσία της ΚΟΠ, όχι μόνο φέρεται να ήταν ενήμερη για τέτοιες συμπεριφορές αλλά και να τις επιδοκίμαζε, εντείνει τις ανησυχίες μας.

Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι πέρα από την πλήρη διαλεύκανση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων θα πρέπει να κοπεί και να καυτηριαστεί το κεφάλι της διαπλοκής και της χειραγώγησης στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Να υπάρξουν εκείνες οι αναγκαίες αλλαγές σε δομές και πρόσωπα. Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία του αθλήματος και δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

15/01/2015

PREV

Ετεροβαρής η έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

NEXT

Οι κυβερνώντες καταργούν το «φοιτητικό πακέτο»