Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι κυβερνώντες καταργούν το «φοιτητικό πακέτο»

Οι κυβερνώντες καταργούν το «φοιτητικό πακέτο»

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, για τις περικοπές της κυβέρνησης στη φοιτητική χορηγία

 
Η κυβερνητική πολιτική ξηλώματος του κοινωνικού κράτους συνεχίζεται, με θύμα αυτή τη φορά μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας.

, μεθοδεύοντας για ακόμα μια φορά μαζί με την Τρόικα αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους, καταργούν το στοχευμένο «φοιτητικό πακέτο» ύψους 3,2 εκ. ευρώ, ενώ θέτουν νέα κριτήρια τα οποία αναμένεται να αποκλείσουν εκατοντάδες σημερινούς δικαιούχους της φοιτητικής χορηγίας. Μόνος στόχος και επιδίωξη της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού οι εξοικονομήσεις και το ξήλωμα της κρατικής φοιτητικής μέριμνας, σε μια περίοδο που φοιτητές μας εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων και η κρατική φοιτητική μέριμνα θα έπρεπε να ενισχυθεί.

Το «φοιτητικό πακέτο» το οποίο είχε διαμορφωθεί επί προηγούμενης διακυβέρνησης, στόχευε στη στήριξη φοιτητών και φοιτητριών μας που προέρχονται από τα χαμηλότερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, σε απολύτως αναγκαίους τομείς όπως η σίτιση, απόκτηση Η.Υ. κ.α.. Σήμερα οι κυβερνώντες το καταργούν παρά τις διαψεύσεις στις καταγγελίες τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του φοιτητικού κινήματος εδώ και δύο χρόνια για τις μεθοδεύσεις κατάργησής του. Αντικαθιστούν το «φοιτητικό πακέτο» με μια πολύ μικρότερη οικονομική ενίσχυση.

Οι κυβερνώντες μειώνουν επίσης το ύψος της περιουσίας που πρέπει να έχει μια οικογένεια για να δικαιούται φοιτητική χορηγία από 1,2 εκ σε μόλις 500,000 σε σημερινές αξίες , περιλαμβάνοντας ασφαλώς και την ακίνητη περιουσία. Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, οι οικογένειες των οποίων μπορεί να μην έχουν σήμερα εισοδήματα, κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη χορηγία γιατί μπορεί να έχουν ένα απλό ιδιόκτητο σπίτι και ένα κομμάτι γης.

Διαφωνούμε πλήρως με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούμε την κοινωνία σε αντίδραση κατά της νέας κυβερνητικής επίθεσης κατά της νέας γενιάς του τόπου και κατά της κοινωνίας.

15/01/2015

PREV

Να κοπεί και να καυτηριαστεί το κεφάλι της διαπλοκής και της χειραγώγησης στο κυπριακό ποδόσφαιρο

NEXT

Άμεση ακύρωση των παράτυπων διαδικασιών ξεπουλήματος των Κ.Α.