Home  |  Βουλή   |  Να διασφαλιστεί το δικαίωμα συμμετοχής όλων των μαθητών στις παγκύπριες εξετάσεις

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα συμμετοχής όλων των μαθητών στις παγκύπριες εξετάσεις

Γραπτή δήλωση Άντρου Καυκαλιά, μετά από τη διαβούλευση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας του νομοσχεδίου που τροποποιεί τον περί Παγκύπριων Εξετάσεων Νόμο, ως ΑΚΕΛ θέλουμε τα υπογραμμίσουμε τα ακόλουθα:

Επιβάλλεται άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους τελειόφοιτους μαθητές, οι οποίοι πιθανόν να προσβληθούν από COVID 19 και κατά την περίοδο των εξετάσεων είτε θα νοσηλεύονται, είτε θα βρίσκονται σε απομόνωση. Ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα σε Λύκεια. Ευχόμαστε να είναι και τα τελευταία.

Απαιτούμε όπως το Υπουργείο, χωρίς χρονοτριβή, προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ώστε καμιά μαθήτρια και κανένας μαθητής να μην θυματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας. Θα πρέπει πρακτικά να δώσει λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων ανεξαίρετα των τελειόφοιτων να συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Παράλληλα, απαιτείται όπως άμεσα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες και πληροφορίες για τη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων, ώστε να τερματιστεί η αγωνία των μαθητών μας και απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στην προετοιμασία τους για το καλύτερο αποτέλεσμα στην δοκιμασία των παγκύπριων εξετάσεων.

Τέλος, να υπογραμμίσουμε, ότι το ζητούμενο δεν είναι η επιβολή απουσιών και αυταρχικών αποφάσεων, αλλά το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και η προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

18/05/2020

PREV

Γραπτή δήλωση Άντρου Καυκαλιά μετά από τη διαβούλευση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

NEXT

Δήλωση Κ. Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοιν. Επιτροπής Εμπορίου και Τουρισμού με τον Υφυπουργό Τουρισμού.