Home  |  Βουλή   |  Με σοβαρά κενά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας το χαβά του

Με σοβαρά κενά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας το χαβά του

Γραπτή δήλωση Άντρου Καυκαλιά, βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Ανησυχούμε για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εντός των σχολικών μονάδων. Ήδη σχολικές μονάδες έχουν κλείσει, εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες έχουν μείνει στο σπίτι. Και ενώ καταγράφονται οι πιο πάνω δυσάρεστες εξελίξεις το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το χαβά του, αγνοεί τις πραγματικότητες και αδυνατεί να υποστηρίξει την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τα πιο κάτω: Προβληματικά δίκτυα, ανεπαρκής ηλεκτρονικός εξοπλισμός, μη προσαρμογή της διδακτέας ύλης, ούτως ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ανυπαρξία επιστημονικής τεκμηρίωσης για το μοντέλο εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και  σχεδιασμού για την ψηφιακή εκπαίδευση.

Ο κίνδυνος μαθητές και μαθήτριες να αποστερηθούν του δικαιώματος στην εκπαίδευση είναι περισσότερο από ορατός. Εκ νέου καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για ασύγγνωστη ολιγωρία. Επιτέλους, οι κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι οι στιγμές δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά τεχνάσματα και για επιφανειακές και πρόχειρες προσεγγίσεις. Αυτό που απαιτείται είναι υπεύθυνη πολιτική στάση και άμεση επίλυση των προβλημάτων.

21/10/2020

PREV

Οι θάλασσες μας να μην γίνουν έρμαιο σε αναπτύξεις

NEXT

Δηλώσεις Γιώργου Τ. Γεωργίου, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας