Home  |  Βουλή   |  Οι θάλασσες μας να μην γίνουν έρμαιο σε αναπτύξεις

Οι θάλασσες μας να μην γίνουν έρμαιο σε αναπτύξεις

Δήλωση Ευανθίας Σάββα, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος

Την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος απασχόλησε σήμερα το τροποποιητικό νομοσχέδιο και οι σχετικοί κανονισμοί για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Οι τροποποιήσεις αφορούν στην μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τις αλλαγές στη σύνθεση επιτροπών, με τη συμμετοχή του  Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού. Επίσης, διορθώνονται ορολογίες που αφορούν στη δημόσια διαβούλευση, ενώ εισάγονται και μηχανισμοί ποινικών προστίμων, αλλά και πρόνοια για αδειοδότηση  δραστηριοτήτων.

Απασχόλησε, επίσης, την Επιτροπή το θέμα των χερσαίων και θαλάσσιων ζωνών, καθώς και η διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος θα προχωρήσει σε κατ’ άρθρον εξέταση του νομοσχεδίου και θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο που αφορά στην βιώσιμη ανάπτυξη των θαλασσίων ζωνών, καθώς και την κατανομή χωρικά και χρονικά των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στις θαλάσσιες περιοχές.

Πρέπει να μεριμνήσουμε, ώστε οι θάλασσες μας να μην γίνουν έρμαιο σε  αναπτύξεις, αλλά η όποια δραστηριότητα να γίνεται μέσα από σωστή δημόσια διαδικασία, θωρακίζοντας έτσι το δημόσιο συμφέρον.

21.10.2020

PREV

Παράδοξα και ερωτηματικά στους κανονισμούς για τα ζώα συντροφιάς

NEXT

Με σοβαρά κενά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας το χαβά του