Home  |  Βουλή   |  “Μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα επιχειρούν να ανατρέψουν το ΓεΣΥ”

“Μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα επιχειρούν να ανατρέψουν το ΓεΣΥ”

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, Γιώργου Λουκαΐδη

​Για μια ακόμα φορά έχουμε βρεθεί ενώπιον έκπληξης στη συζήτηση για τα δύο νομοσχέδια και τους κανονισμούς, που αφορούν το Γε.Σ.Υ και την αυτονόμηση. Δυστυχώς, ενώ συμφωνήθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα τελειώναμε με την κατάθεση τροπολογιών μέχρι χθες, εντούτοις σήμερα το ΔΗ.ΚΟ δεν τοποθετήθηκε κατά πόσο θα καταθέσει τροπολογίες, ενώ η ΕΔΕΚ -διά του Προέδρου- της αναίρεσε τα συμφωνηθέντα και είπε ότι το επόμενο διάστημα θα καταθέσει σχετική τροπολογία για το Γε.Σ.Υ.

Από πλευράς μας ως ΑΚΕΛ, παρότι είχαμε κατατεθειμένες συγκεκριμένες τροπολογίες που ήδη συζητήθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Υγείας, σήμερα για να διευκολύνουμε τη συζήτηση και για να προσθέσουμε στο πνεύμα και στο κλίμα συναίνεσης ενόψει της ψήφισης του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης, αποσύραμε αυτές τις τροπολογίες. Βρεθήκαμε, όμως, ενώπιον ακόμα μιας πιθανής νάρκης στην προσπάθεια κάποιων και ειδικότερα κάποιων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, να αποτρέψουν την υλοποίηση αυτής της τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι δεν θα ενεργήσουν κατά αυτό τον τρόπο, είτε η ΕΔΕΚ, είτε το ΔΗΚΟ ή όποιοι άλλοι ενδεχομένως σχεδιάζουν ανάλογες κινήσεις.

Σε ότι αφορά το ΑΚΕΛ, εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί σε αυτά που συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και στα όσα συμφωνήθηκαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας. Θα συμπαραταχθούμε μέχρι τέλους με την κοινωνία στη δίκαιη απαίτηση της να έχουμε επιτέλους το δικό μας Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

08 Ιουνίου 2017

PREV

Το ΑΚΕΛ για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Υπ. Εργασίας

NEXT

Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Μεταφορών