Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Μεταφορών

Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Μεταφορών

(α) Ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών η συζήτηση των προτεινόμενων τροποποιητικών κανονισμών, που αφορούν στη δημοπράτηση ιδιωτικών αριθμών αυτοκινήτων, την αλλαγή χρώματος πινακίδας εκμισθωμένων οχημάτων («Ζ») και την αλλαγή χρώματος πινακίδας και γραμμάτων κυβερνητικών οχημάτων.

 Ως ΑΚΕΛ διατηρούμε τις επιφυλάξεις που είχαμε εκφράσει από την αρχή, ιδιαίτερα για τη δημοπράτηση ιδιωτικών πινακίδων, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν διάκριση μεταξύ των πολιτών. Μια τέτοια αλλαγή εκτιμούμε ότι θα προκαλέσει σύγχυση και θα δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Τη διαφωνία μας εκφράσαμε, επίσης, και σε σχέση με την προτεινόμενη αλλαγή του χρώματος της πινακίδας των εκμισθωμένων οχημάτων από κόκκινο σε άσπρο, στην περίπτωση που η μίσθωση ξεπερνά τους έξι μήνες.

(β) Συζητήθηκε, επίσης, στην Επιτροπή η αναγκαιότητα χρήσης του ερείσματος των αυτοκινητοδρόμων από οχήματα μη κυβερνητικών οργανισμών που μεταφέρουν τους ασθενείς στα ογκολογικά κέντρα της Λευκωσίας.

Ως ΑΚΕΛ εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αίτημα των συνδέσμων των καρκινοπαθών, καθότι η υφιστάμενη κατάσταση προκαλεί πρόσθετη ταλαιπωρία στους ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό, παροτρύναμε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να εξετάσει την προσθήκη των οχημάτων αυτών στην κατηγορία των ειδικών οχημάτων, τα οποία έχουν τη δυνατότητα χρήσης του ερείσματος. Μέχρι την οριστική ρύθμιση του θέματος, καλέσαμε την Αστυνομία να συνεχίσει την πολιτική μη επιβολής προστίμων σε οχήματα των μη κυβερνητικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν σήμερα τα ερείσματα και μεταφέρουν τους καρκινοπαθείς.

09 Ιουνίου 2017

PREV

"Μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα επιχειρούν να ανατρέψουν το ΓεΣΥ"

NEXT

Απαγωγές παιδιών