Home  |  Βουλή   |  “Κωλυσιεργία από κυβερνητικές υπηρεσίες για τη ρύθμιση της διακίνησης των ποδηλάτων”

“Κωλυσιεργία από κυβερνητικές υπηρεσίες για τη ρύθμιση της διακίνησης των ποδηλάτων”

Δήλωση Βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων 

Ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών συζητήθηκε μετά και από δικές μας πιέσεις το νομοσχέδιο για την ρύθμιση της διακίνησης των ποδηλάτων, το οποίο εκκρεμεί 7 χρόνια.  Για άλλη μια φορά διαφάνηκε η γραφειοκρατία και η κωλυσιεργία από μέρους των εμπλεκομένων φορέων, ένα αλαλούμ μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Η Eπιτροπή λαμβάνοντας υπόψη ότι τον τελευταίο καιρό τα δυστυχήματα ποδηλατών έχουν αυξηθεί, δεν μπορεί να νιώθει συνυπεύθυνη στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο μένει σε εκκρεμότητα.

Το κυριότερο πρόβλημα που εκκρεμεί και μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί, είναι το θέμα των ποινών, διότι οι ποινές περιλαμβάνονται στους κανονισμούς των δήμων και κοινοτήτων.

Έχοντας αυτά υπόψη, η Επιτροπή ζήτησε από την Νομική Υπηρεσία όπως εντός 15 ημερών καταθέσει νέα γνωμάτευση επί των εισηγήσεων/προτάσεων της επιτροπής αν τελικά θα μπορεί να προωθηθεί το Νομοσχέδιο ως έχει και έπειτα να κατατεθούν οι Κανονισμοί ή να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο και οι Κανονισμοί μαζί και να εναρμονιστούν με τις όποιες αλλαγές οι δήμοι και κοινότητες.

02 Μαρτίου 2018

PREV

"Είσοδος στην ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, με πραγματικό όφελος για τους καταναλωτές"

NEXT

Δήλωση Στέφανου Στεφάνου μετά την συνέδρια της Επιτροπής Οικονομικών