Home  |  Βουλή   |  “Είσοδος στην ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, με πραγματικό όφελος για τους καταναλωτές”

“Είσοδος στην ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, με πραγματικό όφελος για τους καταναλωτές”

Δηλώσεις Κώστα Κώστα, αναφορικά με την υλοποίηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι η είσοδος μας στην ελεύθερη, ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να επωφεληθούν πραγματικά οι καταναλωτές, με τη μείωση και όχι βεβαίως την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη σημερινή συνεδρία καταθέσαμε για μία ακόμα φορά τις έντονες ανησυχίες μας αναφορικά με τη χρονική περίοδο ισχύος της μεταβατικής ρύθμισης η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1/9/17, κυρίως σε περίπτωση που ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς δεν τηρήσει το χρονοδιάγραμμα της ΡΑΕΚ, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019.

Οι ανησυχίες μας αυτές δυστυχώς έχουν επιβεβαιωθεί σήμερα αφού ο Διαχειριστής ανέφερε στην επιτροπή ότι η προκήρυξη των προσφορών ετοιμασίας και προμήθειας του λογισμικού, παρουσιάζει επιπρόσθετη καθυστέρηση.

Ελπίζουμε ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους εργαζομένους της ΑΗΚ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προεκλογικά στη σύσκεψη στο Προεδρικό για το θέμα της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού και κυρίως για την ανεξαρτητοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, θα τηρηθούν.

Ελπίζουμε επίσης, ότι η Κυβέρνηση θα αφήσει την ΑΗΚ να εφαρμόσει το λειτουργικό και λογιστικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της κάτω από τις οδηγίες της ΡΑΕΚ. Ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΑΗΚ πρέπει να γίνει με την ΑΗΚ παραμένοντας ένας οργανισμός δημοσίου δικαίου, καθετοποιημένος, αυστηρά ρυθμιζόμενος, με στόχο την ασφάλεια εφοδιασμού και την όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στον οποίο θα πρέπει να μπει ενδυναμωμένη.

27.02.2018

PREV

" Η παροχή Κυπριακών υπηκοοτήτων σε αλλοδαπούς, από εξαίρεση έγινε κανόνας"

NEXT

"Κωλυσιεργία από κυβερνητικές υπηρεσίες για τη ρύθμιση της διακίνησης των ποδηλάτων"