Home  |  Βουλή   |  Κρίσιμα και οριακά τα προβλήματα υποστελέχωσης των νοσοκομείων

Κρίσιμα και οριακά τα προβλήματα υποστελέχωσης των νοσοκομείων

Δήλωση Γιώργου Τ. Γεωργίου μετά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, ήταν το θέμα της στελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Δυστυχώς τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στα νοσοκομεία μας σε ό,τι αφορά την στελέχωση σε ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και εργατοτεχνικό προσωπικό είναι κρίσιμα και οριακά.  Δεν μπορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά, την σπονδυλική στήλη του Γενικού Συστήματος Υγείας σε αυτή την κατάσταση.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα μετά το κύμα φυγής των γιατρών.  Αποψιλώνονται τα νοσοκομεία.  Αν δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς που αποχωρούν από το δημόσιο τομέα να αξιοποιούν τις υποδομές των νοσηλευτηρίων για διεξαγωγή εγχειρήσεων και άλλων ιατρικών πράξεων, τότε η εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τα δημόσια νοσηλευτήρια. Θα μείνουν χωρίς ασθενείς, αφού υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα οι γιατροί που φεύγουν από το δημόσιο να τους πάρουν μαζί τους στον ιδιωτικό τομέα.

Προειδοποιούμε ότι αν έτσι οδηγηθούμε στο κλείσιμο των δημόσιων νοσηλευτηρίων ή στην ιδιωτικοποίηση τους, τότε οι ασήκωτες ευθύνες θα βαραίνουν το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, τον ΟΚΥΠΥ, και την κυβέρνηση.  Σε τέτοια περίπτωση θα μας βρουν απέναντι τους.  Θα παλέψουμε με τους ασθενείς, όπως κάμνουμε άλλωστε πάντα, για εύρωστα και σύγχρονα δημόσια νοσηλευτήρια.

25/06/2020

PREV

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών για το μεταναστευτικό

NEXT

Σημαντικά προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών