Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Καταπάτηση Δημοκρατικών Αξιών και Αξιοκρατίας

Καταπάτηση Δημοκρατικών Αξιών και Αξιοκρατίας

Δήλωση Επικεφαλής του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
Σταύρου Γερολατσίτη

Είναι με λύπη μας που αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την βάναυση καταπάτηση των αρχών της Δημοκρατίας και Αξιοκρατίας κατά την διαδικασία για  την πλήρωση της θέσης Γραμματέα της Ένωσης Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Αλέξη Γαλανό και τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, ακύρωσαν διαδικασία που ομόφωνα η εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Δήμων ενέκρινε και ενώ καλέστηκαν σε προφορική εξέταση οι τρεις πρώτοι επιτυχόντες σε γραπτή εξέταση που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι ήταν ελλιπείς  οι εξετάσεις που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ότι οι δήθεν υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα προσόντα. Βεβαίως, οι κύριοι λόγοι της απόφασης τους, οφείλονται στο ότι δεν εξυπηρετούνταν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η όλη στάση του κύριου Γαλανού, συνέχεια των άλλων γεγονότων που μεσολάβησαν στην Ένωση Δήμων, αποτελούν μέγιστη πρόκληση στη δημοκρατία, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια και την χρηστή διοίκηση. Προσβάλουν κατάφορα την προσωπικότητα του ανθρώπου και σκοτώνουν τα όνειρα των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στην διαδικασία. Με τις πράξεις του αυτές ο κύριος Γαλανός έχει διαλύσει τις όποιες προϋποθέσεις υπήρχαν ή μπορούσαν να υπάρξουν για συλλογική δράση, Δημοκρατική λειτουργία και εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτοι που μέχρι πρότινος επαγγέλονταν την αξιοκρατία, την χρηστή διοίκηση και την ισονομία με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους παραβίασαν τις πιο πάνω αρχές με τον χείριστο τρόπο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα. Χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς ακύρωσαν μια διαδικασία πρόσληψης, ενώ βρισκόταν στο τελικό στάδιο επιλογής του επιτυχόντος, μόνο και γιατί οι υμέτεροι τους δεν είχαν τη δυνατότητα να προσληφθούν. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

12/06/2015

PREV

Η επικαιροποιημένη συμφωνία δείχνει ακόμα μια φορά τη προσήλωση της Κυβέρνησης στις πολιτικές λιτότητας

NEXT

Άλλο ένα βήμα της κυβέρνησης προς το ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών