Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Καλούμε την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί την μνημονιακή πρόνοια για τις ιδιωτικοποιήσεις

Καλούμε την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί την μνημονιακή πρόνοια για τις ιδιωτικοποιήσεις

ochi-stin-idiotikopoiisi-imikratikon-organismon-leei-i-edek[1]

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Απόφαση της Βουλής για Νομοσχέδιο ιδιωτικοποιήσεων

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ικανοποίηση του για την χθεσινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων μέσα από την οποία απορρίφθηκε το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε ως ΑΚΕΛ ταυτόχρονα πλήρη συνείδηση ότι στην προσπάθεια για αποτροπή του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου κερδήθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ να σεβαστούν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας.

Τους καλούμε να σεβαστούν την πρόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων αλλά και της κοινωνίας, να επιδιωχθεί από πλευράς κυβέρνησης η επαναδιαπραγμάτευση της σχετικής μνημονιακής πρόνοιας για τις ιδιωτικοποιήσεις και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες δεν θα ακολουθήσουν την πεπατημένη. Θα εγκαταλείψουν, δηλαδή, την δογματική και αλαζονική συμπεριφορά τους.

Ότι θα τερματίσουν την προκλητική στάση παραγνώρισης των συνεχών εκκλήσεων για σχεδόν ένα χρόνο που απηύθυνε η αντιπολίτευση για διάλογο  με στόχο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. Ότι θα δώσουν τέλος στην ετσιθελική στάση την οποία τήρησαν μέχρι την τελευταία στιγμή της ψηφοφορίας, ακόμα και απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που αναζητούσαν απλώς κάποιο άλλοθι για να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόσθετα, οι κυβερνώντες θα πρέπει απαραίτητα να τερματίσουν την πραχτική των εκβιασμών, των απειλών, του εκφοβισμού και της καλλιέργειας πανικού στην κοινωνία. Πρώτα απ’ όλα, γιατί αυτή η πραχτική υπονομεύει βάναυσα τη δημοκρατία. Δεύτερο, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη αναποτελεσματική, αφού ούτε η κοινωνία, ούτε οι διαφωνούντες μαζί τους δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταστούμε έρμαιο των ωμών εκβιασμών τους. Τρίτο, γιατί αν δεν το κατάλαβαν ακόμη, κυβερνούν και η ζημιά που έκαναν στην οικονομία του τόπου ως αντιπολίτευση μέσα από την ακατάσχετη κινδυνολογία και τον πανικό που καλλιεργούσαν, σήμερα έχει πολλαπλάσιο αντίκτυπο.

Η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, πρέπει κατά συνέπεια να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Κατανοούμε την προσπάθεια τους να είναι ωφέλιμοι για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, παραδίδοντας σ’ αυτά τον νευραλγικής σημασίας εθνικό μας πλούτο. Κατανοούμε επίσης, τη θέση τους ότι ο μνημονιακός ζυγός θα μπορούσε να είναι το πολιτικό και ιδεολογικό τους μανιφέστο, ανεξαρτήτως της εδώ παρουσίας της τρόικα.

Ως κυβέρνηση όμως, καλούνται να εγκαταλείψουν τους δογματισμούς και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα, αναζητώντας μέσα από συναινετικές διαδικασίες και διάλογο λύσεις που να είναι ωφέλιμες για τον τόπο, το λαό μας και την κοινωνία και όχι για τους ελάχιστους των οποίων τα συμφέροντα, δυστυχώς, υπηρετούν.

Άλλωστε αυτό είναι που δεσμεύτηκαν να πράξουν απέναντι στην κοινωνία. Να είναι διεκδικητικοί απέναντι στην τρόικα και να μην επιτρέψουν ιδιωτικοποιήσεις. Αν έστω και τώρα ενεργήσουν με αυτό τον τρόπο, ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε με προτάσεις και εισηγήσεις στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ώστε να αποφύγουμε το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου. Σε διαφορετική περίπτωση, υπογραμμίζουμε, όπως πράτταμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι θα φέρουν ακεραία την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις.

28/2/2014

PREV

Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για ανάκαμψη της οικονομίας, κλείνει την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

NEXT

Η επανακαταθεση του νομοσχεδίου συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής