Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Η επανακαταθεση του νομοσχεδίου συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής

Η επανακαταθεση του νομοσχεδίου συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη

Επανακατάθεση νομοσχεδίου για ιδιωτικοποιήσεις

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην επαναφορά του απορριφθέντος νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων υποδεικνύοντας ότι μια τέτοια ενέργεια συγκρούεται με τον κανονισμό της Βουλής
, καλώντας τον να μην αποδεχτεί την κατάθεση και εγγραφή του θέματος προς συζήτηση. (Η σχετική επιστολή επισυνάπτεται).

Πέραν όμως της σοβαρότητας της νομικής πτυχής του ζητήματος υπάρχει η θεσμική και πολιτική πτυχή που είναι ακόμη πιο σοβαρή.

Η πράξη της κυβέρνησης να επανακαταθέσει με διακοσμητικές αλλαγές το ίδιο νομοσχέδιο, λίγες μόνο ώρες μετά την απόρριψη του, δεν συνιστά απλώς ασέβεια προς την Βουλή των Αντιπροσώπων. Συνιστά εξευτελισμό των θεσμών, πλήγμα κατά της δημοκρατίας και καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών και της κοινωνίας.

Οι κυβερνώντες, στην προσπάθεια τους να επιβάλουν τους ιδεολογικούς τους δογματισμούς και να εξυπηρετήσουν ντόπια και ξένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, καλλιεργούν κλίμα πανικού και μοιρολατρίας ανάμεσα στους πολίτες. Επιχειρούν να εμπεδώσουν ένα κλίμα δουλικότητας ανάμεσα στο λαό, υποβάλλοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Αν έτσι έχουν όμως τα πράγματα, προκύπτει το αμείλικτο ερώτημα πότε είναι που έλεγαν ψέματα Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ στους πολίτες; Πότε είναι που λαΐκιζαν ασύστολα και πότε τους ενέπαιζαν; Όταν δεσμεύονταν προεκλογικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και υπέρ μιας διεκδικητικής στάσης απέναντι στην Τρόικα; Ή σήμερα που καλλιεργούν τη δουλικότητα και τη μοιρολατρία;

Οι πολίτες ξέρουν ασφαλώς την απάντηση. Οι κυβερνώντες ούτε προεκλογικά αλλά ούτε και τώρα λένε την αλήθεια. Συνεχίζουν απλώς να συμπεριφέρονται με το ίδιο ανεύθυνο τρόπο απέναντι στη κοινωνία και στην πατρίδα.

Και τότε και τώρα, αυτό που καθορίζει τις πράξεις και τη ρητορική της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, είναι η υλοποίηση του στόχου τους για αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά την έκκληση μας προς την Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Κοινοβουλίου και να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο με στόχο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, υπογραμμίζουμε εκ νέου την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε εποικοδομητικά με την κατάθεση συγκεκριμένων εισηγήσεων και προτάσεων.

Επιστολή- Ο Περί της Ρύθμισης Θεμάτων Αποκρατικοποίησης Νομος του 2014

01/03/2014

 
 

ochi-stin-idiotikopoiisi-imikratikon-organismon-leei-i-edek[1]

PREV

Καλούμε την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί την μνημονιακή πρόνοια για τις ιδιωτικοποιήσεις

NEXT

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕK στηρίζει Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας