Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για ανάκαμψη της οικονομίας, κλείνει την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για ανάκαμψη της οικονομίας, κλείνει την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μέλους Κ.Ε. ΑΚΕΛ, βουλευτή
Γ
ια το κλείσιμο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (26 Φεβρουαρίου 2014) να προχωρήσει στη διαδικασία για το κλείσιμο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων συνιστά ακόμη μια ενέργεια από μέρους της κυβέρνησης διάλυσης ενός σημαντικού κρατικού φορέα και εκποίησης δημόσιου πλούτου.

Η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων από τη δημιουργία της  είχε ως σκοπό την ανάπτυξη του εμπορίου και την προώθηση των εξαγωγών. Μια αναγκαιότητα που σε περίοδο κρίσης και ύφεσης της οικονομίας γίνεται πιο έντονη.

Πώς είναι δυνατό την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για ανάκαμψη της οικονομίας να οδηγεί σε κλείσιμο την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων; Το ΑΚΕΛ  καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι προχωρά με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα διάλογο στην κατάργηση ενός φορέα που προσφέρει τα μέγιστα στην κυπριακή οικονομία. Χωρίς μάλιστα να λάβει υπόψη εναλλακτικές μελέτες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη συνέχιση της λειτουργίας της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων. Μελέτες, που σε συνάρτηση με τα μέτρα που λήφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα μπορούσαν να βγάλουν την Αρχή από τα υπαρκτά διαχρονικά προβλήματα.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Όχι μόνο δεν πρέπει να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο και μεγάλης αξίας ακίνητη ιδιοκτησία της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων αλλά να μελετήσει τρόπους σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Αρχής για μια καλύτερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε  να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί για την οικονομία της Κύπρου.

28/2/2014

PREV

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει προσπάθειες να τεθούν εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας και το κόμμα του Γιανουκόβιτς

NEXT

Καλούμε την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί την μνημονιακή πρόνοια για τις ιδιωτικοποιήσεις