Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου λαϊκού στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου

Θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου λαϊκού στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου

Ανακοίνωση

KVirvos1

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του Κώστα Βίρβου στα γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου λαϊκού στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου.

Ο Κώστας Βίρβος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους των δημιουργών. Οι στίχοι του τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα, από μεγάλες μορφές της ελληνικής λαϊκής μουσικής διατηρώντας αναλλοίωτη την ίδια αξία και την ίδια αλήθεια. Σε όλη του την προσωπική και στιχουργική διαδρομή ο Κώστας Βίρβος δεν επέλεξε ποτέ τον εύκολο δρόμο. Ο ίδιος από πολύ νεαρή ηλικία στρατεύτηκε στην εθνική αντίσταση. Σύρθηκε στα κρατητήρια, βασανίστηκε, απειλήθηκε με εκτέλεση. Μέσα από αυτή την κακοτράχαλη προσωπική του διαδρομή γεννήθηκαν στίχοι που έγιναν κτήμα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Όλα σχεδόν τα τραγούδια του Κώστα Βίρβου μιλούσαν για την αλήθεια μιας ολόκληρης εποχής που βίωσε ο ελληνικός λαός: τον πόλεμο, την αντίσταση, τον εμφύλιο, τη ξενιτιά, τα βάσανα των καταφρονεμένων, τους κατατρεγμούς των λαϊκών αγωνιστών. Έριξε μέσα στους στίχους του τη μεγάλη αλήθεια της συνείδησης ενός ανθρώπου που τα έζησε όλα αυτά στο πετσί του και στον περίγυρο του, γι’ αυτό και τα τραγούδια που έγραψε παραμένουν διαχρονικά. Έφυγε αφήνοντας πίσω του αυτή τη μεγάλη παρακαταθήκη, που δεν συμπυκνώνεται απλώς σε ένα πλούσιο στιχουργικό έργο, αλλά σε προσκλητήριο αντίστασης και πάλης για κάθε λαό που αγωνίζεται.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Κώστα Βίρβου.

7/08/2015

PREV

Χαριστικά για τα μεγάλα συμφέροντα τα νέα πολεοδομικά κίνητρα

NEXT

Στήριξη στην εκδήλωση για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων