Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Χαριστικά για τα μεγάλα συμφέροντα τα νέα πολεοδομικά κίνητρα

Χαριστικά για τα μεγάλα συμφέροντα τα νέα πολεοδομικά κίνητρα

Δήλωση βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Χρίστου Μέση

Η εμμονή της κυβέρνησης να διαφημίζει επίμονα τα πολεοδομικά μέτρα που αποφάσισε και ανακοίνωσε αυθαίρετα και χωρίς συνεννόηση με κανένα οργανωμένο κοινωνικό φορέα, συμπεριλαμβανομένου ακόμα και του ΕΤΕΚ, μας αναγκάζει να επανέλθουμε τονίζοντας τα ακόλουθα:

Τα μέτρα σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της νομιμοποίησης των μικρών παρατυπιών, κάτι που ενδεχομένως εμποδίζει τον μέσο πολίτη να αποκτήσει τίτλο. Αντίθετα, επιβραβεύουν τον παράνομο επιχειρηματία ακινήτων και τον κάθε μεγαλοϊδιοκτήτη, νομιμοποιώντας τους και επιτρέποντας τους έτσι να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ότι δεν φωτογραφίζει κανένα δεν πείθουν αφού οι  πάντες γνωρίζουν πως ήδη έχουν εξυπηρετηθεί μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ούτε βέβαια και αποτελούν αυτά τα μέτρα κίνητρο για την ανάπτυξη, γιατί ακριβώς η άρση του περιοριστικού  χρονικού ορίζοντα ισχύος τους, όχι μόνο αποτρέπει την άμεση δημιουργία ενδιαφέροντος, αλλά και επιτρέπει την δημιουργία στρεβλώσεων, αυθαιρεσιών και πολεοδομικής αναρχίας.

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα που αφορούν την προσφυγική κατοικία, οφείλουμε να επαναλάβομε ότι, αν και αυτά κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, σε καμιά περίπτωση δεν εξισορροπούν το άκρατο κουτσούρεμα της προσφυγικής στεγαστικής πολιτικής που επέφερε η παρούσα κυβέρνηση.

06/08/2015

PREV

70 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

NEXT

Θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου λαϊκού στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου