Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Στήριξη στην εκδήλωση για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων

Στήριξη στην εκδήλωση για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων

Ανακοίνωση

Το ΑΚΕΛ στηρίζει και θα παραστεί στην  αυριανή εκδήλωση που οργανώνουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της περιοχής Τηλλυρίας και του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων. Το αίτημα των κατοίκων είναι δίκαιο αφού η διάνοιξη του οδοφράγματος θα προσφέρει άνετη και εύκολη διακίνηση μεταξύ Πόλης και Κάτω Πύργου και ακολούθως προς τη Μόρφου και τη Λευκωσία.

Ελπίζουμε ότι η αυριανή εκδήλωση θα οδηγήσει αυτή τη φορά σε αποτέλεσμα έτσι που το ζήτημα να μην έχει την τύχη της μεγάλης προσπάθειας που είχε καταβληθεί από την εποχή των συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ. Τότε είχαν ξεπεραστεί πολλά πρακτικά εμπόδια για διάνοιξη του οδοφράγματος αλλά τελικά ο κατοχικός στρατός ματαίωσε το εγχείρημα.

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά η Τουρκία δεν θα σταθεί εμπόδιο στη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων όπως και άλλων οδοφραγμάτων. Έτσι θα υποβοηθηθεί  και η δημιουργία κατάλληλου κλίματος σε μια περίοδο που υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού.

 

7/08/2015

 

PREV

Θλίψη του για το θάνατο του μεγάλου λαϊκού στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου

NEXT

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις φασιστικές συμπεριφορές και τους τραμπουκισμούς στο μνημόσυνο του Ισαάκ και του Σολωμού