Home  |  Βουλή   |  Η δοκιμασία στην οποία υπόκειται ο φάκελος χαλούμι συνεχίζεται. Η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου

Η δοκιμασία στην οποία υπόκειται ο φάκελος χαλούμι συνεχίζεται. Η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας, μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας με θέμα το χαλούμι

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Γεωργίας, στην παρουσία των αρμόδιων Υπουργών τα τεκταινόμενα γύρω από την πορεία κατοχύρωσης του χαλουμιού, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.

Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα των κάκιστων χειρισμών της Κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί άκρως ανησυχητικά δεδομένα.

Η οριστική, πλέον, απώλεια του εμπορικού σήματος στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και οι νομικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί κατά του κοινοτικού εμπορικού σήματος, συνιστούν πραγματικούς κινδύνους για τις εξαγωγές του προϊόντος.

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία κατοχύρωσης του χαλουμιού, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης ακόμη δοκιμάζεται, αφού ο φάκελος παραμένει εγκλωβισμένος στις Βρυξέλλες. Επιπρόσθετες ανησυχίες προκαλεί η εκ νέου παραδοχή από την Κυβέρνηση για τη διασύνδεση του φακέλου με το πολιτικό μας ζήτημα.

 Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες και άλλους υπολογισμούς, να υπερασπιστεί, επιτέλους, τα συμφέροντα του τόπου και να ενεργήσει, ώστε, να απεγκλωβιστεί η διαδικασία.

19.02.2019

PREV

Δηλώσεις Κώστα Κώστα μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας

NEXT

Το ΑΚΕΛ δεν δέχεται αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα Ταμεία Προνοίας χωρίς διαβούλευση