Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Επαφές Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο Παρίσι

Επαφές Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο Παρίσι

Ανακοίνωση
                                           Επαφές Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ στο Παρίσι
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τον Γενικό Γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λωράντ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Α. Κυπριανού εξήγησε στο συνομιλητή του τις πρόσφατες εξελίξεις που οδήγησαν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Εξήγησε τη σημασία που έχει για τον κυπριακό λαό αυτή η προσπάθεια να βασιστεί στις σωστές αρχές και να καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα. Ζήτησε από τον κ. Λωράντ να στηρίξουν τις προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς και να συμβάλουν ώστε η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή ηγεσία να συνεργαστούν στη βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου.
Ο Α. Κυπριανού ενημέρωσε επίσης το συνομιλητή του για τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία μετά από τις περσινές αποφάσεις του Eurogroup και του κ. Αναστασιάδη. Ασκώντας κριτική στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι παρόλα τα συγχαρητήρια που η Τρόικα δίνει στην κυβέρνηση για την υλοποίηση του μνημονίου η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τόνισε ότι η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώνονται βίαια, επιχειρείται επιβολή ιδιωτικοποιήσεων και άλλων αντιλαϊκών πολιτικών ενώ η αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τα δάνεια τους ενδεχομένως να οδηγήσει σε εκποίηση των περιουσιών τους.
Ο Πιερ Λωράντ εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού τονίζοντας ότι σε κάθε εθνικό και διεθνές φόρουμ θα στηρίζει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σε ότι αφορά την οικονομία ο Πιερ Λωράντ εξέφρασε τη συμφωνία του με την κριτική που ασκείται στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι πιέζουν τον Πρόεδρο Ολάντ να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές της κας Μερκελ.
Τέλος, οι ηγέτες των δυο κομμάτων αντάλλαξαν απόψεις για τις ευρωπαϊκές εκλογές τονίζοντας τη σημασία που έχει για τους λαούς της Ευρώπης, η ενίσχυση της Αριστεράς μέσα από αυτή την αναμέτρηση.
 
24/02/2014

PREV

Έντονη απαρέσκεια για ενδεχόμενη ΝΑΤΟϊκή εγγύηση της λύσης

NEXT

Οι κυβερνώντες δεν κρύβουν πλέον την χαρά τους για το περιεχόμενο του μνημονίου