Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Οι κυβερνώντες δεν κρύβουν πλέον την χαρά τους για το περιεχόμενο του μνημονίου

Οι κυβερνώντες δεν κρύβουν πλέον την χαρά τους για το περιεχόμενο του μνημονίου

54d1ad4fc05d486e70461e7d5c22613c[1]

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη. Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών στη Daily Telegraph

Οι σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών στη Daily Telegraph ότι το μνημόνιο θα μπορούσε να ήταν δικό μας μανιφέστο και ότι περιλαμβάνει αυτά που έπρεπε να κάναμε μόνοι μας πριν από καιρό, είναι αρκούντως αποκαλυπτικές για τις πραγματικές θέσεις των κυβερνώντων.

Οι κυβερνώντες ούτε μπορούν, αλλά ούτε και θέλουν πλέον να αποκρύψουν την χαρά τους για το περιεχόμενο του μνημονίου.

Δεν μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να αποκρύψουν την πλήρη ιδεολογική ταύτιση τους με την Τρόικα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής λιτότητας.

Έχουν ασφαλώς κάθε δικαίωμα οι κυβερνώντες να θεωρούν ως δικό τους ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο το μνημόνιο. Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να εμπαίζουν τον κυπριακό λαό, προεκλογικά και μετεκλογικά, ότι δήθεν θα διαπραγματεύονταν το περιεχόμενο του μνημονίου και ότι θα ήσαν τάχατες διεκδικητικοί απέναντι στην Τρόικα, ότι δεν θα αποδέχονταν ιδιωτικοποιήσεις ή ότι δήθεν θα προστάτευαν το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα ήταν χρήσιμο επίσης οι κυβερνώντες να γνωρίζουν ότι η κοινωνία και οι πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν θεωρούν το μνημονιακό ζυγό ως το ιδεολογικό μανιφέστο που θα έπρεπε να εφαρμοστεί ούτως ή άλλως και ανεξαρτήτως της εδώ παρουσίας της Τρόικας.

PREV

Επαφές Γ.Γ. Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο Παρίσι

NEXT

Το ΑΚΕΛ αλληλέγγυο με τον Μουράτ Κανατλί