Home  |  Βουλή   |  Επίσκεψη Βουλευτών στα Γραφεία Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων

Επίσκεψη Βουλευτών στα Γραφεία Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων

Δήλωση Σκεύης Κουκουμά για την επίσκεψη Βουλευτών στα Γραφεία Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων

Επισκεφθήκαμε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων και ενημερωθήκαμε για την δράση του και τις προσπάθειες για αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής και εργασιακής εκμετάλλευσης προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε το χώρο λήψης καταθέσεων από θύματα εμπορίας ο οποίος έχει διαμορφωθεί πρόσφατα.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά από μόνο του δεν μπορεί να αποτελέσει ουσιώδη κριτήριο για την αναβάθμιση και τον αποτελεσματικότερο χειρισμό των υποθέσεων.

Παρά το θετικό βήμα με τη δημιουργία του πιο πάνω χώρου, δυστυχώς αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό στο τεράστιο πρόβλημα της αντιμετώπισης της εμπορίας και στα κενά που παρουσιάζονται στον εντοπισμό, τη διαχείριση, την εκδίκαση και την στήριξη των θυμάτων και γενικότερα στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Η μη ρύθμιση της  συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, η έλλειψη Κανονισμών Λειτουργίας Καταφυγίων, η κωλυσιεργία στην ρύθμιση του διορισμού Ανεξάρτητου Αξιολογητή για θέματα εμπορίας, η δυσλειτουργία της Πολυθεματικής Συντονιστικής Ομάδας, οι πολύχρονες δικαστικές διαδικασίες αλλά και τα περιστατικά αστυνομικών που κατηγορούνται για εμπλοκή στα κυκλώματα εμπορίας συνθέτουν ένα πλαίσιο το οποίο αποθαρρύνει τα θύματα να ζητήσουν βοήθεια και να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τα κυκλώματα.

05/10/2020

PREV

Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για εξαίρεση σχολών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τη καταβολή ΦΠΑ

NEXT

«Εξαιρετικά σοβαρό το φαινόμενο εξαφάνισης παιδιών από τις κρατικές δομές φροντίδας»