Home  |  Βουλή   |  Επίσκεψη βουλευτών ΑΚΕΛ στους προσφυγικούς συνοικισμούς αυτοστέγασης στο Πέρα Χωριό Νήσου

Επίσκεψη βουλευτών ΑΚΕΛ στους προσφυγικούς συνοικισμούς αυτοστέγασης στο Πέρα Χωριό Νήσου

20170317_2Στα πλαίσια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από το Στέφανο Στεφάνου, τη  Σκεύη Κούτρα Κουκουμά και το Νίκο Κέττηρο στους προσφυγικούς συνοικισμούς αυτοστέγασης στο Πέρα Χωριό Νήσου  διαπιστώθηκε  ότι οι περισσότερες κατοικίες στην  περιοχή παρουσιάζουν πανομοιότυπες φθορές με κύριο πρόβλημα τις ρωγμές και την υγρασία.

Ο βαθμός του προβλήματος είναι πολύ μεγάλος και εκ πρώτης όψεως δεν οφείλεται  σε κακοτεχνίες ή σε κακής ποιότητας οικοδομικά υλικά, αφού οι ρωγμές επαναλαμβάνονται όσες φορές και αν έχουν επιδιορθωθεί οι κατοικίες.  Επιπλέον, ρωγμές παρουσιάζονται σε πολλά σημεία του οδοστρώματος των  δρόμων, γεγονός που παραπέμπει στην ποιότητα του υπεδάφους.

Οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζήτησαν  όπως  λειτουργοί του Υπουργείου επισκεφθούν τη συγκεκριμένη περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές. Επιπρόσθετα, ζήτησαν όπως εμπλακούν και  άλλες υπηρεσίες του κράτους, όπως το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, για να μελετήσουν την ποιότητα του υπεδάφους και να δώσουν οδηγίες για τους τρόπους οριστικής αντιμετώπισης των φθορών.

Κάλεσαν, επίσης,  τον Υπουργό Εσωτερικών να δώσει οδηγίες για τον άμεσο χειρισμό του θέματος αφού σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει θέμα ασφάλειας για τις οικογένειες των προσφύγων που διαβιούν σε αυτές τις κατοικίες.

17 Μαρτίου 2017

PREV

Συνεδρία της Κ.Ε Ελέγχου για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή-Υπουργείο Μεταφορών

NEXT

Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Μεταφορών