Home  |  Βουλή   |  Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Μεταφορών

Δήλωση Χριστάκη Τζιοβάνη, μετά τη συνεδρία της Κ.Ε Μεταφορών

(α) Για τον περί της Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων Νόμο

Επιτέλους μετά από χρόνια συζήτησης και  διαβούλευσης ο νόμος περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Να υπενθυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο ήταν στην ολομέλεια για ψήφιση τον Απρίλιο του 2016.

Τελευταία στιγμή η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας κατέθεσε τροπολογίες προς την βελτιστοποίηση της νομοθεσίας, ο οποίες εν τέλει έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο.

Ως ΑΚΕΛ ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή υπέρ της δημιουργίας μιας τέτοιας νομοθεσίας που να καλύπτει τις ανάγκες μια μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας.

Επίσης ζητήσαμε όπως από την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου σε νόμο, δοθεί χρονικό περιθώριο έξι μηνών ούτως ώστε  να γίνει  σωστή ενημέρωση και διαφώτιση τόσο στους  ποδηλάτες αλλά και  στους χρήστες του οδικού δικτύου γενικότερα.

(β) Για την αλόγιστη τοποθέτηση κυρτωμάτων

Αναντίρρητα η χρήση κυρτωμάτων έχει μειώσει σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα. Είναι αναγκαία η τοποθέτηση κυρτωμάτων έξω από σχολεία και σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Δυστυχώς όμως η αλόγιστη τοποθέτηση κυρτωμάτων και η μη τήρηση των προδιαγραφών έχουν επιφέρει πολλά προβλήματα στην υγεία των οδηγών  αλλά και ζημίες στα οχήματα.

Καλούμε τον Φορέα επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων όπως μελετήσει νέους τρόπους για τη μείωση των ταχυτήτων αλλά και τη βελτίωση των κυρτωμάτων εκεί και όπου χρειάζεται σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πρότυπα.

17 Μαρτίου 2017

PREV

Επίσκεψη βουλευτών ΑΚΕΛ στους προσφυγικούς συνοικισμούς αυτοστέγασης στο Πέρα Χωριό Νήσου

NEXT

"Δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία που αφορά τη Βία στην Οικογένεια"