Home  |  Βουλή   |  Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Εννέα μήνες μετά και το Υπουργείο Παιδείας ακόμη «ψάχνεται»

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Εννέα μήνες μετά και το Υπουργείο Παιδείας ακόμη «ψάχνεται»

Δήλωση Άντρου Καυκαλιά, βουλευτή ΑΚΕΛ, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 και το Υπουργείο Παιδείας ακόμα ψάχνεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εννέα μήνες μετά και η αναβάθμιση των δικτύων δεν έχει ολοκληρωθεί Τα σχολεία δεν έχουν λάβει τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ η παραχώρηση συνδρομητικών πακέτων σύνδεσης με το διαδίκτυο σε όσους μαθητές τα χρειάζονται, δεν έχει υλοποιηθεί.

Εννέα μήνες μετά και μόλις πριν μερικές μέρες συστήθηκε Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για θέματα αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η εφαρμογή ειδικής μεθοδολογίας και η παραγωγή και διανομή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμα αναμένεται από τις σχολικές μονάδες..

Ιδιαίτερα ανύπαρκτες είναι οι ειδικές εφαρμογές για τα άτομα με αναπηρίες.

Το Υπουργείο Παιδείας, στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσει, επικαλείται τη νομοθεσία που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ωστόσο, το ίδιο το Υπουργείο δεν την εφαρμόζει. Η έκθεση αντικτύπου για τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι ακόμα έτοιμη, σε αντίθεση με το τι προβλέπει η νομοθεσία.

Εννέα μήνες μετά και το Υπουργείο συνεχίζει την προπαγάνδα του, συνεχίζει τα ίδια παραμύθια, συνεχίζει να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο του συστήματος.

11/11/2020

PREV

Προτάσεις ΑΚΕΛ για πραγματική προστασία των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος

NEXT

Επειγόντως η Βουλή να προχωρήσει σε ενίσχυση της νομοθεσίας για το «Πόθεν Έσχες»