Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Ενημέρωση για το σκεπτικό με το οποίο καταρτίστηκε η λίστα για τα "κόκκινα δάνεια" ζητά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ενημέρωση για το σκεπτικό με το οποίο καταρτίστηκε η λίστα για τα "κόκκινα δάνεια" ζητά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ανακοίνωση

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού απέστειλε χθες επιστολές προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και προς τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με τη λίστα των κόκκινων δανείων που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παρατίθενται αυτούσιες οι επιστολές.

  • «Πρόεδρο Δ.Σ. Τράπεζας Κύπρου
    Δρ. Josef Ackermann

Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου για τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάστηκε και δημοσιεύθηκε η λίστα με τα «κόκκινα δάνεια» πολιτικών προσώπων. Έχω ήδη δηλώσει ότι προσωπικά θα κινήσω νομική διαδικασία εναντίον όσων έχουν συμπεριλάβει και δημοσιοποιήσει το όνομα μου σε αυτήν.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε με ποιο σκεπτικό καταρτίστηκε η σχετική λίστα τόσο πρόχειρα και σε τι αποσκοπούσε μια τέτοια κίνηση από πλευράς της Τράπεζας Κύπρου. Τέλος θα ήθελα να απαντηθεί και το ερώτημα που αιωρείται δημοσίως: αν αυτή η λίστα αποτελεί απάντηση προς τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας.

Με εκτίμηση,

Άντρος Κυπριανού
Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ»

  • «Διοικήτρια Κεντρικής Τράπεζας

Κυρία Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

Θα ήθελα να με πληροφορήσετε αν δώσατε οδηγίες για να ετοιμαστεί η επίμαχη λίστα «κόκκινων δανείων» που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Αν όντως δώσατε τέτοιες οδηγίες, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για το αν ήταν προφορικές ή γραπτές και με ποιο σκεπτικό κρίνατε ότι έπρεπε να ετοιμαστεί αυτή η λίστα.

Με εκτίμηση,

Άντρος Κυπριανού
Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ»

14/03/2015

PREV

Τέρμα στα διατάγματα για τα ωράρια καταστημάτων έθεσε χθες η Βουλή

NEXT

Την πολιτική ευθύνη τη φέρει πλήρως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας