Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Την πολιτική ευθύνη τη φέρει πλήρως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την πολιτική ευθύνη τη φέρει πλήρως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου
για την κατάσταση στην Κεντρική Τράπεζα

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κεντρική Τράπεζα, ευθύνη φέρουν η διοικήτρια και το Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας.

Την πολιτική ευθύνη όμως τη φέρει πλήρως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτός διόρισε τη KTδιοικήτρια, τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνοντας μάλιστα ότι διορίζει τους άριστους των αρίστων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για τη σύγκρουση συμφερόντων της διοικήτριας στην υπόθεση Αντρέα Βγενόπουλου. Για χάριν συζήτησης ας δεχθούμε ότι ο Πρόεδρος δεν γνώριζε, όταν διόριζε την κα Γιωρκάτζιη. Το θέμα όμως βγήκε στην επιφάνεια και συζητήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε, όλοι -Βουλή, κόμματα, ΜΜΕ, κοινωνία- αντιλήφθηκαν ότι όντως υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων. Ο Πρόεδρος, αντί να πράξει τα δέοντα, απλά άλλαξε το συμβόλαιο της διοικήτριας και επαναβεβαίωσε το διορισμό της.

Δεν μπορεί, λοιπόν, ο Πρόεδρος να επικαλείται άγνοια και να επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με επικοινωνιακές τακτικές για τις βαριές πολιτικές ευθύνες που έχει. Ας κάνει την αυτοκριτική του κι ας τερματίσει την τακτική να διορίζει σε διάφορες θέσεις και θεσμούς με σκοπιμότητες και κριτήρια κομματικά, που εντείνουν τα προβλήματα και εξευτελίζουν τους θεσμούς.

16/03/2015

PREV

Ενημέρωση για το σκεπτικό με το οποίο καταρτίστηκε η λίστα για τα "κόκκινα δάνεια" ζητά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

NEXT

Ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα το ότι η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο