Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Εκτοξεύουν προσβλητικές κατηγορίες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Εκτοξεύουν προσβλητικές κατηγορίες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τους ατυχείς χειρισμούς της στο Κυπριακό, οι οποίοι διευκόλυναν την προώθηση των τουρκικών σχεδιασμών και οδηγούν σε διεθνή απομόνωση την ελληνοκυπριακή πλευρά, επέλεξε τη γνωστή μέθοδο της μετακύλησης ευθυνών και της εκτόξευσης προσβλητικών κατηγοριών σε βάρος και του ΑΚΕΛ. Ειδικότερα, κατηγορηθήκαμε ότι δήθεν μέσα από την κριτική που ασκούμε δικαιώνουμε τις αντιδράσεις του διεθνούς παράγοντα, ότι δεν στρεφόμαστε κατά των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και ότι δεν καταθέτουμε εισηγήσεις.

Κατανοούμε την αμηχανία της κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα των αρνητικών εξελίξεων τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα του φυσικού αερίου, ιδιαίτερα μετά και τη δημόσια παραδοχή ότι για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος Αναστασιάδης ξεγέλάστηκε απο τους στρατηγικούς του εταίρους.

Δεν κατανοούμε όμως και δεν αποδεχόμαστε τις προσβλητικές κατηγορίες των κυβερνώντων, οι οποίες διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα. Την ώρα που η κυβέρνηση εξαπόλυε αυτές τις κατηγορίες σε βάρος του ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος κατάγγελλε την Τουρκία σ’ όλα τα θεσμικά όργανα και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρωτά ο εκπρόσωπος τι έπραξε η αντιπολίτευση όταν κυβερνούσε για λύση του Κυπριακού ή για να θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας πέτυχε σημαντικές συγκλίσεις σε τρία κεφάλαια του Κυπριακού (Διακυβέρνηση, Οικονομία, Ευρωπαϊκή Ένωση). Όταν ο Έρογλου τορπίλισε τις συγκλήσεις και ουσιαστικά τερμάτισε τη διαπραγματευτική διαδικασία, εκτεθειμένος βρέθηκε ο ίδιος και η Τουρκία.

Πολύ περισσότερο είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ, είναι το Κόμμα που αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος και χωρίς να καθοδηγείται από τις όποιες σκοπιμότητες, καταθέτει εδώ και δύο χρόνια, θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, όχι για να γίνει πρόσκαιρα αρεστό στο εσωτερικό μέτωπο ή την κοινή γνώμη αλλά για να συμβάλει δημιουργικά στην διάρρηξη του αδιεξόδου και στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού στη βάση αρχών.

Αντίθετα, είναι οι κυβερνώντες που για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης συνεχίζουν και μετά την προεκλογική περίοδο να καθοδηγούνται από σκοπιμότητες και να πολιτεύονται μέσα απο επικίνδυνους ακροβατισμούς.

Το πλέον ανησυχητικό όμως από τις αντιδράσεις των κυβερνώντων είναι το γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχουν καμία διάθεση αυτοκριτικής και άρα, μάλλον, δεν πρέπει να αναμένουμε και αλλαγή γραμμής πλεύσης. Εάν έτσι αποδειχτεί και στην πράξη, επαναλαμβάνουμε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να καταστεί συνυπεύθυνο στην καταστροφική πορεία που ακολουθούν οι κυβερνώντες.

 

20/1/2015

PREV

Άμεση ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία γεωργοκτηνοτρόφους

NEXT

Παρέμβαση του Στέφανου Στεφάνου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, για το βιβλίο:«Κυπριακό: η αιρετική λύση»