Home  |  Ενημέρωση   |  Δηλώσεις και Ανακοινώσεις   |  Άμεση ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία γεωργοκτηνοτρόφους

Άμεση ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία γεωργοκτηνοτρόφους

#Cyprus #akel1926 #segidep #paralimni

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ΑΚΕΛ (@akel1926) στις

Ανακοίνωση

Ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρμόδιους Υπουργούς επιστολή αναφορικά με την άμεση ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από την κακοκαιρία γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής Αμμοχώστου και της Επαρχίας Λάρνακας.

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή.

«Επισκέφθηκα το περασμένο Σάββατο τους πληγέντες από την κακοκαιρία γεωργοκτηνοτρόφους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και της Επαρχίας Λάρνακας και διαπίστωσα πως έχουν πληγεί σοβαρότατα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν πρόσφατα. Οι ζημιές σε θερμοκήπια, πατατοφυτείες, εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες ήταν σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτικές. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προηγήθηκαν χρόνια ανομβρίας αλλά και συνεχώς οξυμένα προβλήματα στην εμπορία, κάνει απελπιστική την κατάσταση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφική και με τον κίνδυνο να μην ξαναφυτέψουν αν δεν στηριχτούν οικονομικά άμεσα.

Το αίτημα που τίθεται από όλους είναι η άμεση αποζημίωση τους από το κράτος. Θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις των ζημιών από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και να καταβληθούν το συντομότερο οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, μέσω άμεσων μέτρων, όπως η αποζημίωση, η άμεση καταβολή των εκταρικών επιδοτήσεων ή/και η επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους. Τυχόν παραπομπή του θέματος στις διαδικασίες του ΟΓΑ ή το Εθνικό Πλαίσιο θα είναι καταστροφικές αφού απαιτούν πάρα πολύ χρόνο».

 

20/01/2015

PREV

Aπαιτείται έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών και όχι ενέργειες κατόπιν εορτής

NEXT

Εκτοξεύουν προσβλητικές κατηγορίες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους